Τι να κάνω αν χαλάσει η τηλεόραση

1 year ago 84


Η τηλεόραση αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, και κύρια πηγή της διασκέδασης και της ανάγκης μας για ενημέρωση,
Πολλές δεκαετίες πριν, όταν πρωτοέκανε την εμφάνισή της, αποτελούσε δείγμα πλούτου των ιδιοκτητών, πλέον όμως η απόκτησή της είναι εφικτή τουλάχιστον για την πλειοψηφία των νοικοκυριών του δυτικού κόσμου, με μια μεγάλη ποικιλία σε χαρακτηριστικά και εύρος τιμών, με την προσθήκη ολοένα και πιο σύγχρονων μοντέλων να είναι ακατάπαυστη.

Ο άνθρωπος στα διάφορα στάδια της ζωής του καταφεύγει στην τηλεόραση, για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες του. Σαν παιδί για ατέλειωτους μαραθώνιους κινουμένων σχεδίων, σαν έφηβος κυρίως για βιντεοπαιχνίδια και από τη μέση ηλικία κι έπειτα, για σταθερή συντροφιά. Οι νέες λειτουργίες και εκδοχές της, όπως η SmartTV και το εξελιγμένο ηχητικό της σύστημα που την καθιστά ιδανική και για ακρόαση μουσικής και πάρτυ, την επαναφέρει στο πλαίσιο των ενδιαφερόντων των νέων. Έτσι εύκολα καταλαβαίνουμε την έντονη επιθυμία για την άμεση επιδιόρθωση μιας απρόσμενης  βλάβης.

Τα πιο καθημερινά ζητήματα που προκύπτουν στη λειτουργία μιας τηλεόρασης αφορούν την τροφοδοσία της (τροφοδοτικό καλώδιο ή καμένη ασφάλεια), τη φτωχή ποιότητα εικόνας (πρόβλημα με το σήμα, ελαττωματικό πάνελ, πρόβλημα στα καλώδια) ή τον κακό ή μηδενικό ήχο (ηχεία, καλωδίωση).
Η πρώτη αντίδραση είναι να επιχειρήσεις μόνος σου να δώσεις λύση στους μικρούς μπελάδες, χωρίς την παρέμβαση τεχνικού – και γιατί όχι άλλωστε -, δοκιμάζοντας απλές διαδικασίες.
Για παράδειγμα:

  • Έλεγχος καλωδίων: Επιβεβαίωση ότι όλα τα καλώδια είναι σωστά τοποθετημένα και οι συνδέσεις παραμένουν σταθερές.
  • Επαναφορά: Μερικές φορές η λύση κρύβεται πίσω από μια απλή επαναφορά. Απενεργοποίησε τη συσκευή, βγάλε την από την πρίζα, περίμενε μερικά λεπτά κι έπειτα ξαναβάλε τη στην πρίζα και ενεργοποίησέ την.
  • Έλεγχος σήματος: Αναπροσαρμογή της θέση της κεραίας ή επικοινώνησε με τον δορυφορικό σου πάροχο.

Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει το ενδεχόμενο η βλάβη της τηλεόρασης να μην εκδηλώνεται με τους παραπάνω τρόπους. Στην περίπτωση αυτή, το να επιχειρήσεις να επιδιορθώσεις το πρόβλημα μόνος σου δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλές, αλλά μπορεί και να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από την αρχική. Γι’αυτό θα ήταν καλύτερο να αναζητήσεις έναν τεχνικό για επισκευές τηλεοράσεων στην Αθήνα

Πότε προτείνεται να καλέσω έναν επαγγελματία;

  • Καπνός: Εάν αντιληφθείτε ασυνήθιστες μυρωδιές όπως μυρωδιά καμένου ή ακόμη παρατηρήσετε καπνό, απενεργοποιήστε και αποσυνδέστε αμέσως τη συσκευή.
  • Σπασμένη οθόνη: Είναι αδύνατον να επιτύχετε την επισκευή οθόνης που έχει υποστεί υλική ζημιά, και έχει ραγισμένη ή θρυμματισμένη οθόνη.
  • Αδυναμία επίλυσης: Οι συμβουλές που υποδείχθηκαν για τις συνήθεις επιπλοκές λειτουργιών που αναφέρθηκαν νωρίτερα, δεν επέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ελπίζουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις να επιλυθεί γρήγορα και οικονομικά, και να μπορέσεις και πάλι να απολαύσεις τις αγαπημένες σου ταινίες και σειρές με άνεση μετά από μια κουραστική ημέρα!

Read Original