Στου κουφού την πόρτα… του Νοσοκομείου Πρέβεζας! – ΦΩΤΟ

1 year ago 65

Στα… «κόκκινα» βρίσκεται το νοσοκομείο Πρέβεζας και μαζί με αυτό εργαζόμενοι αλλά και ολόκληρη η κοινωνία της Πρέβεζας.

Κάτι άλλωστε που δεν αποτελεί είδηση, αφού χρόνια τώρα τα γνωστά προβλήματα δεν προκαλούν ιδρώτα στο αφτί κανενός.

Και κανείς δεν φαίνεται ικανός να διασώσει το νοσοκομείο Πρέβεζας από τον κατήφορο που έχει πάρει ή που το έχουν οδηγήσει.

Με αφορμή την όλη κατάσταση αλλά και την πρόθεση της 6ης ΥΠΕ για μετακίνηση μιας γιατρού στα Γιάννενα, η οποία ανακλήθηκε, όπως έγινε γνωστό σήμερα κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας, πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Εργαζομένων συγκέντρωση στο Νοσοκομείο, με τη συμμετοχή συλλόγων, φορέων και πολιτών.

Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Κάτι βέβαια που δεν λύνει το συνολικό πρόβλημα, τόσο της χειρουργικής, όσο και άλλων κλινικών και τομέων στο νοσοκομείο.

Με μαθηματική ακρίβεια το νοσοκομείο οδηγείται στην ολική κατάρρευση αφού λειτουργεί ή μάλλον υπολειτουργεί, σε συνδυασμό με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν γιατροί και προσωπικό που υποχρεούνται σε διπλάσιες εφημερίες τον μήνα.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, συμβαίνουν και πολλά παράδοξα, που σίγουρα προκαλούν θυμό. Υπάρχουν, όπως ακούστηκε σήμερα στην παράσταση διαμαρτυρίας και περιπτώσεις που μετακινήθηκαν γιατροί, που στο νοσοκομείο της Πρέβεζας δεν φτάνουν ούτε για τις εφημερίες, να καλύψουν νοσοκομεία που αριθμούν σε γιατρούς πάνω από είκοσι σε συγκεκριμένη ειδικότητα.

Τα όσα ακούστηκαν από τον πρόεδρο των εργαζομένων Κώστα Κύρλα και αφορούν στη στελέχωση κλινικών είναι τραγικά αφού, πολλές κλινικές «λειτουργούν» με ένα η δύο γιατρούς ενώ σε άλλους τομείς δεν υπάρχει ιατρικό προσωπικό.

Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Ο ίδιος έκανε λόγο για σχέδιο διάλυσης, που είναι πλέον ορατό, ενώ τονίστηκε στον διοικητή του νοσοκομείου η πρόθεση του συλλόγου αλλά και όλης της κοινωνίας να μην επιτρέψουν να οδηγηθεί το νοσηλευτικό ίδρυμα σε «λουκέτο».

Παίρνοντας τον λόγο ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Σκανδάλης, προσπάθησε να δικαιολογήσει την όλη κατάσταση, ενώ αναφέρθηκε, προκαλώντας αντιδράσεις και σε γραφειοκρατικά ζητήματα που στέκονται εμπόδιο στην όποια προσπάθεια, εκτός από υποχρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού.

Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Φωτογραφίες: MAGICFOCUS (Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η αναδημοσίευση των φωτογραφιών από ιστοσελίδες, η ιδιοποίηση και η χρήση τους στο διαδίκτυο και με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη άδεια από το Πρακτορείο MAGICFOCUS)

Τελευταία ενημέρωση 26 Ιανουαρίου 2023 21:56:18 από News Room

Read Original