Στην Πρέβεζα Μενδώνη, Ζαχαράκη και Αυγενάκης – Φώτο

1 year ago 71

Στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 5/4 το Κυβερνητικό κλιμάκιο της ΝΔ αποτελούμενο από την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, την Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφιά Ζαχαράκη και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.
Τους Υπουργούς υποδέχτηκαν στελέχη του κόμματος καθώς και αντιπροσωπεία της ΝΟΔΕ Ν.Πρέβεζας.

Στη συνέχεια η κα Μενδώνη και η κα Ζαχαράκη παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη. Άγνωστο παραμένει για ποιο λόγο ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης απαξίωσε τα τοπικά μέσα και δεν παραχώρησε και ο ίδιος συνέντευξη στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

Η Υπουργός Πολιτισμού, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ωρίμανση του φακέλου για την ένταξη της Νικόπολης στον κατάλογο μνημείων της Unesco ξεκινά το Υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως ανέφερε η Υπουργός Λίνα Μενδώνη η διαδικασία για την υποβολή πρότασης είναι επίπονη και χρονοβόρα.

Η Νικόπολη το 2014 εγγράφηκε στον εθνικό κατάλογο και χρειάστηκαν εννέα χρόνια περίπου για να ξεκινήσει η διαδικασία ωρίμανσης του φακέλου για την Unesco.

Αυτό αποτελεί προτεραιότητα πλέον για το Υπουργείο Πολιτισμού όπως και η εγγραφή των ελασμάτων της Αρχαίας Δωδώνης στον κατάλογο μνήμης.

Μάλιστα, για το Κάστρο του Παντοκράτορα δήλωσε πως το Υπουργείο θα βοηθήσει όπως μπορεί ενώ για την μη ένταξη του στο “Τρίτσης” πέταξε το μπαλάκι στο Δήμο Πρέβεζας λέγοντας πως θα πρέπει να υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες.

Για το ίδιο θέμα ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος γνωστοποίησε την σύναψη προγραμματικής με το Υπουργείο Πολιτισμού για σύμφωνη γνώμη εργασιών στα τείχη του κάστρου.

Η Υφυπουργός Τουρισμού κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε σε Τουριστικά προγράμματα ενώ έκανε και ένα σύντομο απολογισμό του Υπουργείου .

Τέλος, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με αυτοδιοικητικούς και φορείς του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού από διάφορες περιοχές της Ηπείρου .

Τελευταία ενημέρωση 5 Απριλίου 2023 12:03:00 από News Room

Read Original