ΠΡΕΒΕΖΑ: 20 μέρες πριν τις εκλογές – Προγνωστικά για κόμματα και Βουλευτές

1 year ago 53

Μόλις 3 βδομάδες έχουν απομείνει για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί από πολλές πλευρές ως οι κρισιμότερες των τελευταίων δεκαετιών.
Η προεκλογική καμπάνια των κομμάτων ξεδιπλώνεται μέρα με τη μέρα, ενώ παρά τις προβλέψεις ότι θα υπάρξει μεγάλη ένταση και πόλωση μεταξύ των κομμάτων, κάτι τέτοιο μέχρι τώρα δε φαίνεται.

Αντίθετα, όλα κυλούν ομαλά και η εκλογική μάχη διεξάγεται κυρίως μέσα από τα social media και λιγότερο από τις μεγάλες συγκεντρώσεις του παρελθόντος.

Στο νομό Πρέβεζας, αν τολμούσε κάποιος να κάνει κάποιες προβλέψεις 20 μέρες πριν τις κάλπες, θα έλεγε ότι η ΝΔ θα είναι με απόλυτη σιγουριά και πάλι πρώτο κόμμα, όχι όμως με τη μεγάλη διαφορά των 10 ποσοστιαίων μονάδων από το ΣΥΡΙΖΑ, που είχε πετύχει το 2019.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κρατά τις δυνάμεις του, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποσπάσει ισχυρό διψήφιο ποσοστό, χωρίς όμως να φαίνεται ότι θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη Βουλευτική έδρα.

Οι υποψήφιοι Βουλευτές των κομμάτων εγκαινιάζουν τα εκλογικά τους κέντρα και συνεχίζουν τις περιοδείες και τις επαφές με τους ψηφοφόρους, χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να έχουν παρατηρηθεί τα γνωστά “παρατράγουδα”, που συμβαίνουν μεταξύ κυρίως των υποψηφίων του ίδιου κόμματος.

Τις τελευταίες μέρες γράφονται και λέγονται πολλά, δημοσιεύονται μετρήσεις και δημοσκοπήσεις, ενώ αρχίζουν να μπαίνουν και τα πρώτα στοιχήματα γύρω από τα πρόσωπα των υποψηφίων Βουλευτών.

Το PrevezaBest, με ψυχραιμία και πέρα από εξαρτήσεις, όπως κάνει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, καταθέτει κατά διαστήματα τις δικές του εκτιμήσεις και προβλέψεις και εδώ θα είμαστε για να κριθούμε.

Οι αναγνώστες μας είναι αυτοί που θα συνεκτιμήσουν την αξιοπιστία όλων μας.

Ποιοι δηλαδή, 20 μέρες πριν τις εκλογές, καταγράφουν χωρίς σκοπιμότητες την πολιτική πραγματικότητα και ποιοι είναι αυτοί που για ευνόητους λόγους παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα.

Έχουμε λοιπόν και λέμε.

Στο χώρο της ΝΔ, η μάχη θα δοθεί και πάλι μεταξύ του Στέργιου Γιαννάκη και του Σπύρου Κυριάκη, μόνο που σε αντίθεση με το 2019, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Σπύρος Κυριάκης βρίσκει έδαφος σε περιοχές που το 2019 υπολείπονταν μερικώς σε δυναμική και που για λίγο του στοίχισε την νίκη.

Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι σε διάφορες περιοχές του Νομού, πολλά στελέχη της Ν.Δ. έχουν ταχθεί ανοιχτά με τον κ. Κυριάκη.

Συγκεκριμένα, στο Δήμο Πρέβεζας ο κατεξοχήν προνομιακός χώρος του κ. Γιαννάκη, ο Σπύρος Κυριάκης έχει εισέλθει με δυναμική, όπως και στους άλλους δύο Δήμους, Ζηρού και Πάργας, ο κος Κυριάκης έχει αποκτήσει σαφέστατο προβάδισμα.

Αξίζει αναφοράς το γεγονός πως στις εκλογές του 2019, το ψηφοδέλτιο της ΝΔ είχε λάβει ψήφους από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, τώρα αυτές επιστρέφουν στον χώρο τους και όπως όλα δείχνουν αυτό δεν επηρεάζει τον Σπύρο Κυριάκη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δε συμβαίνει όμως το ίδιο, καθώς ο νυν Βουλευτής και πρώην Υφυπουργός Κώστας Μπάρκας θα εκλεγεί και πάλι με σχετική άνεση, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει ο Παναγιώτης Λελοβίτης.

Ο κ. Μπάρκας παρά ταύτα δεν δείχνει εφησυχασμό.

Αντίθετα κινείται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νομού με στόχο και τα ποσοστά του κόμματος του να ενισχύσει και να προβάλλει την δικιά του υποψηφιότητα.

Τέλος στο χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όλοι αναγνωρίζουν ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και από τους 4 υποψηφίους Βουλευτές και αυτό όπως προαναφέραμε θα καταγραφεί και στα τελικά αυξημένα ποσοστά .

Και στο ΠΑΣΟΚ όμως η πρωτιά στο ψηφοδέλτιο θα κριθεί μεταξύ των δύο ανδρών υποψηφίων και σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων που γνωρίζουν πολύ καλά το χώρο του κινήματος ο Γιώργος Δημητρίου και ο Παύλος Φραγκούλης θα δώσουν σκληρή μάχη, μέχρι και την τελευταία μέρα, για το ποιος θα προηγηθεί.

Αυτά είναι τα δικά μας προγνωστικά 3 μόνο βδομάδες πριν τις εκλογές.

Την άλλη βδομάδα θα επανέλθουμε με νεότερες εκτιμήσεις μας, γύρω και από τα 3 μεγαλύτερα κόμματα αλλά και από τους υποψήφιους Βουλευτές.

 PrevezaBest

Τελευταία ενημέρωση 30 Απριλίου 2023 14:11:09 από News Room

Read Original