Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας μικρού μήκους “Αχέροντας”

1 year ago 70

Πρόκειται για μια ταινία μυθοπλασίας που γυρίστηκε στις εκβολές και τις πηγές του ποταμού Αχέροντα, στα χωριά Αμμουδιά και Γλυκή, με πρωταγωνιστές τους Κωνσταντίνο Ασπιώτη, Σμαράγδα Αδαμοπούλου και Αργύρη Μπακιρτζή.

Το σενάριο ακολουθεί την ιστορία ενός ζευγαριού που αποφασίζει να περάσει ένα Σαββατοκύριακο στον ποταμό Αχέροντα. Κατά την παραμονή τους εκεί, η μυθολογία του τόπου τους επηρεάζει και τους ωθεί να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους.

Η ταινία αποτελεί μία παραγωγή της εταιρείας ΗΟΝΕΥΒΕΕ, σε συμπαραγωγή με την LIBRART PERFORMING ARTS ENSEMBLE και το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το επιβλητικό τοπίο και ο μύθος που το περιβάλλει αποτέλεσαν την έμπνευση του σεναρίου, ενώ σύμφωνα με τους συντελεστές της ταινίας το μοναδικό οικοσύστημα αλλά και οι φιλόξενοι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των Δήμων Πάργας και Σουλίου και ιδιαίτερα αυτοί της Αμμουδιάς και της Γλυκής συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχημένη ολοκλήρωση των γυρισμάτων.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών είναι ο γνωστός ηθοποιός και τραγουδιστής , μέλος του συγκροτήματος των Χειμερινών Κολυμβητών Αργύρης Μπακιρτζής ο οποίος υποδύεται τον Χάροντα , επισκέφθηκε μαζί με άλλους συντελεστές της ταινίας το Νεκρομαντείο και ξεναγήθηκε από τον κ. Σπύρο Ράπτη στο μνημείο που αποτελεί σημείο αναφοράς για επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Τελευταία ενημέρωση 4 Μαΐου 2023 16:08:20 από vasilis kourkoulas

Read Original