Ν. Ζαχαριάς: Κάτι μεγάλο ετοιμάζεται για την περιοχή – ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

1 year ago 93

Καλεσμένος στην εκπομπή «Επισημάνσεις» με τον Γιάννη Βασιλειάδη ήταν απόψε ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς.

Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Ο κ. Ζαχαριάς ρωτήθηκε για την διαχείριση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού του 2020, την πανδημία, τον τρόπο διαχείρισης της καθαριότητας στον Δήμο ενώ αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν στους δημότες, την εξοικονόμηση χρημάτων, την εξασφάλιση μεγάλων ποσών για έργα στην περιοχή κ.α..

Ξεκινώντας τη συνέντευξη ο κ. Ζαχαριάς κλήθηκε να απαντήσει για τη διαχείριση των καταστροφικών συνεπειών του σεισμού στην Δ.Ε. Φαναρίου των 5,4 Ρίχτερ τον Μάρτιο του 2020.

Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Για «μια εμπειρία που στην πορεία μας έδωσε δύναμη» έκανε λόγο ο Δήμαρχος Πάργας και αναφέρθηκε στις αποζημιώσεις των δημοτών για τις ζημιές του σεισμού αλλά και την μετέπειτα διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

Στάθηκε στην απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ που για την περιοχή ήταν για ένα έτος, τη στιγμή που, όπως είπε ο Δήμαρχος, σε άλλες περιοχές ήταν για τρία χρόνια.

Αλλά και στο τεράστιο πλήγμα που υπέστη ο δήμος Πάργας τα χρόνια της πανδημίας μιας και είναι ένας κατ εξοχήν τουριστικός δήμος όπως είπε.

Ο Δήμαρχος Πάργας, ρωτήθηκε ακόμα για το «Κυριακή στο χωριό» που εφάρμοσε σε όλο τον Δήμο, αλλά και για το γεγονός πως συνεχώς βρίσκεται εκτός γραφείου δίπλα στους δημότες.

Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Επίσης αναφέρθηκε στην ένωση της Πάργας με το Φανάρι, ως ενιαίος Δήμος καθώς η μία περιοχή είναι καθαρά τουριστική και η άλλη αγροτική-κτηνοτροφική.

Ο κ. Ζαχαριάς ρωτήθηκε για τον τομέα της καθαριότητας στην Πάργα που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε και τις καλύτερες κριτικές και πως κατάφερε να το αντιμετωπίσει.

Αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων των δημοτών και ρωτήθηκε για την επιλογή να αναλάβει μόνος του ο δήμος την ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών, «με τις όποιες δυσκολίες» τονίζοντας πως είναι «μια δική μας επιλογή» ενώ εξοικονομείται ένα μεγάλο ποσό, όπως είπε.

Τέλος αναφέρθηκε στις χρηματοδοτήσεις που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος, στις ενέργειες όσον αφορά στο τουριστικό προϊόν της περιοχής, ενώ αποκάλυψε εν μέρει, πως βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια που όπως είπε, «εάν πετύχουμε, αλλάζουμε τεχνολογικά τον δήμο Πάργας».

Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Φωτό: MAGICFOCUS / © ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Για την «επόμενη μέρα» είπε πως «την αντιμετωπίζουμε αισιόδοξα» αναφερόμενος στο εάν θα είναι υποψήφιος και την επόμενη περίοδο και μίλησε για μια δυνατή «ομάδα» που ο ίδιος δεν γνώριζε, όπως είπε, την κομματική ταυτότητα του καθενός!

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλη τη συνέντευξη και τα όσα είπε και αποκάλυψε ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς στον δημοσιογράφο Γιάννη Βασιλειάδη για τον τουρισμό, τις επενδύσεις στον Δήμο, τους ρυθμούς ανάπτυξης αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις, για το εάν θα είναι και πάλι υποψήφιος στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση ενώ αναφέρθηκε σε «κάτι μεγάλο που ετοιμάζει στην περιοχή η Περιφέρεια Ηπείρου».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Φωτογραφίες MAGICFOCUS (Οι φωτογραφίες προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα – Άδεια Χρήσης creativecommons: Attribution – NonCommercial – NoDerivs – Αναφορά – Μη Εμπορική – Χωρίς Παράγωγα)

Τελευταία ενημέρωση 23 Ιανουαρίου 2023 21:35:17 από News Room

Read Original