«Η 6η Υπε προκλητικά δυναμιτίζει την ήδη εκρηκτική κατάσταση στο νοσοκομείο Πρέβεζας»

1 year ago 61

Για προκλητική στάση της 6ης ΥΠΕ, που «δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο την ήδη εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Πρέβεζας» κάνει λόγο ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, ενέκρινε μετακίνηση χειρουργού από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα χωρίς προηγουμένως να έχει μεριμνήσει την αντικατάστασή της, διασφαλίζοντας στοιχειωδώς την λειτουργία της Χειρουργικής κλινικής.

Μετά από αυτό, η κλινική κινδυνεύει άμεσα να καταστεί τελείως ανενεργή, ακόμη και να καλύψει επείγουσες εφημεριακές ανάγκες.

Ο σύλλογος τονίζει πως διαφαίνεται με αυτή την απόφαση η τύχη του νοσοκομείου που θα οδηγηθεί στο λουκέτο.

«Η προκλητική αυτή πολιτική στάση δεν μπορεί παρά να αποτελεί αντανάκλαση των προθέσεων της 6ης Υπε και να μαρτυρεί τους σχεδιασμούς της για την μελλοντική τύχη του νοσοκομείου Πρέβεζας. Η στάση αυτή δηλώνει πως η 6η Υπε, το Υπουργείο και η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να βάλει λουκέτο σε δευτεροβάθμια νοσοκομεία όπως αυτό της Πρέβεζας» σημειώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Και περιγράφει την στελέχωση της μοναδικής δευτεροβάθμιας δομής του νομού που έχει μείνει με έναν Ορθοπεδικό, δυο Γυναικολόγους,  κανέναν Πνευμονολόγο, κανέναν Γαστρεντερολόγο με ελάχιστο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.

Για το λόγο αυτό καλεί σωματεία και πολίτες της Πρέβεζας σε συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου αύριο Πέμπτη στις 12:00 ζητώντας:

· Άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της χειρουργικής κλινικής και όλων των τμημάτων που έχουν σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

· Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στα  επίπεδα προ κρίσης

· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

· Ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

· Αναβάθμιση του νοσοκομείου κτιριακά και σε εξοπλισμό

· Ανέγερση νέου αποκλειστικά Δημόσιου Νοσοκομείου

Τελευταία ενημέρωση 25 Ιανουαρίου 2023 18:51:40 από News Room

Read Original