Επαναπροσδιορισμός αντικειμενικών αξιών στον Δήμο Ζηρού Π. Ε. Πρέβεζας

1 year ago 48

Ερώτηση κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση σχετικά με το θέμα «Επαναπροσδιορισμός αντικειμενικών αξιών στον Δήμο Ζηρού Π. Ε. Πρέβεζας ».
Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ:«Επαναπροσδιορισμός αντικειμενικών αξιών στον Δήμο Ζηρού Π. Ε. Πρέβεζας»

Κύριε Υπουργέ,

Όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι Δήμου Ζηρού Πρέβεζας, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού τους Συμβουλίου ελήφθη η απόφαση, όπως επαναπροσδιοριστούν οι αντικειμενικές αξίες. Προτείνεται η επαναξιολόγηση των τιμών ζώνης και η μείωσή τους στα 270,00 €/τ.μ., όπως εφαρμόζονταν με την υπ΄ αριθ. 277/2016 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Η εφαρμογή, όπως αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, των νέων αντικειμενικών αξιών επέφερε την εκτίναξη του κόστους μεταβιβάσεων ακινήτων, τις πληρωμές φόρων και τον υπολογισμό των αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης (τεκμήρια).

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως ικανοποιήσετε το αίτημα του Δήμου Ζήρου Π. Ε. Πρέβεζας, περί του επαναπροσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στο προτεινόμενο ύψος, λαμβάνοντας υπόψη εκτός των αναδειχθέντων ότι αφενός ο εν λόγω Δήμος πλήττεται συχνά από φυσικές καταστροφές και αφετέρου μέχρι πρόσφατα διήγε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 419/18-01-2021 Απόφαση Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Τελευταία ενημέρωση 8 Μαρτίου 2023 11:18:11 από News Room

Read Original