Άλιμος – Υψηλές οικοδομές: Μία πρώτη σημαντική απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει Δήμο και κατοίκους

1 year ago 48


Θετικά προχωράει η μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Αλίμου από κοινού με πολλούς κατοίκους για την προστασία του περιβάλλοντος και της πόλης από τις εξωφρενικά υψηλές οικοδομές.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, εκδόθηκε η πρώτη δικαστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δικαιώνει προσωρινά τον Δήμο και τους πολίτες, καθώς γίνεται δεκτό το αίτημά τους και αναστέλλονται οι οικοδομικές εργασίες για ανέγερση κτηρίου με μεγάλο ύψος, όπου έχει γίνει χρήση των διατάξεων για προσαύξηση συντελεστή δόμησης και ύψους στην ευρύτερη περιοχή του λόφου Πανί.

“Πρόκειται για την πρώτη απόφαση που εκδίδει το ΣτΕ για το ζήτημα σε επίπεδο αναστολής, υπέρ του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος, που βλάπτεται δραματικά” λέει ο δήμαρχος

“Η οριστική δικάσιμος για δύο από τις πολλές άδειες αυτού του είδους έχει οριστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας τον Απρίλιο 2023, οπότε και θα κριθεί επί της ουσίας η υπόθεση και οι σοβαρές ενστάσεις αντισυνταγματικότητας των προσαυξήσεων στη δόμηση, που αλλοιώνουν σημαντικά το ήπιο οικιστικό και φυσικό περιβάλλον του Αλίμου.

H πρώτη σελίδα της σημαντικής Απόφασης Αναστολής

Κατά την εκδίκαση και υπέρ της αναστολής παρασταθήκαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δικηγόρος κ. Βασίλειος Παπαδημητρίου, που έχει μεγάλη εξειδίκευση σε πολεοδομικά ζητήματα και συνέταξε τα σχετικά δικόγραφα, αλλά και εγώ με την ιδιότητα του Δικηγόρου, εκπροσωπώντας τον Δήμο Αλίμου.

H νομική ομάδα Δήμου-κατοίκων κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας: Στο κέντρο ο Ανδρέας Κονδύλης – αριστερά ο δημοτικός σύμβουλος και δικηγόρος Κώστας Χαρίτος και δεξιά ο δικηγόρος Βασίλειος Παπαδημητρίου,

Ευχαριστώ θερμά τους κατοίκους, τους συναδέλφους αιρετούς και δικηγόρους, την Τεχνική και Νομική Υπηρεσία του Δήμου, καθώς και όλους όσοι συνεργάζονται για να βάλουμε ένα «φρένο» στα απαράδεκτα ψηλά κτήρια που ανεγείρουν αρκετές κατασκευαστικές εταιρείες, κακοποιώντας και υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής και το φυσικό περιβάλλον του Αλίμου.”

Read Original