Άλιμος: Ο Στράτος Σεφτελής αποχαιρετά τον «πρωταθλητή πρόεδρο» του ΠΑΟΚ, Πέτρο Καλαφάτη

1 year ago 53


Mε ένα συγκινητικό κείμενο ο Αλιμιώτης δημοσιογράφος, Στράτος Σεφτελής, αποχαιρετά τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Πέτρο Καλαφάτη. Ο Πέτρος Καλαφάτης που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης (4/4), έμενε τα τελευταία χρόνια στον Άλιμο. Ο Στράτος Σεφτελής θυμάται ένα περιστατικό που είχε συμβεί το 1986, στη Θεσσαλονίκη, όταν είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού:

“Μεγάλος παράγοντας. Παλαιάς κοπής. Με αξιοπρέπεια και αρχές.
Μα κυρίως ξεχωριστός άνθρωπος! Ο Πετρος Καλαφατης έφυγε γεμάτος πίκρα από αυτόν τον κόσμο. Δέχθηκε ακραία χτυπήματα. Και δεν τα άξιζε…
Τον γνώρισα από κοντά το 1986, όταν κάποιοι σχιζοφρενείς εξαρτημένοι πλήρως από ουσίες με χτύπησαν έξω από το Κέντρο Τυπου της Τούμπας και με άφησαν χωρίς τις αισθήσεις μου για πέντε λεπτά.
Ο προεδρος δεν σταματούσε να μου ζητάει συγγνώμη και να μου επαναλαμβάνει πως αν η Πολιτεία δεν βρει τρόπο να προστατεύσει το ποδόσφαιρο από αυτους τους άθλιους τότε δεν υπάρχει μέλλον.
Μα το πιο σπουδαίο το έκανε στον Αθλητικό Δικαστή όταν συζητήθηκε η επίθεση εναντίον μου: Μόνο δυο λόγια είπε στην διάρκεια της διαδικασίας….
«Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη για το απαράδεκτο αυτό συμβάν. Αυτοί οι αλήτες δεν είναι ο ΠΑΟΚ! Ζητούμε συγγνώμη από τον κ. Σεφτελή».
Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό της έδρας του για μια αγωνιστική και πρόστιμο 1 εκατ. δραχμων…
Μετά από δυο χρονια η ζωή τα έφερε να συνεργαστω με τον γιο του Σταυρο στην ιστορική εκπομπή μου «Το Τριτο Ημιχρονο».
Ένα καταπληκτικό παιδί με τις αρχές του πατέρα του. Και πανάξιος δημοσιογράφος.
Κάποια στιγμή δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον πατέρα του:
«Στρατο σε ευχαριστώ για την ευκαιρία που του έχεις δώσει. Θελω όμως να σου ζητήσω κάτι… Θα του δίνεις μόνο ότι του αξιζει! Ξεχνα που είναι γιος μου. Μη του πεις ότι σε πήρα, γιατί θα τα ακούσω…».
Η τραγική μοίρα αποφάσισε να χάσει τον γιο του. Από τότε δεν συνήλθε…
Τα τελευταία χρονια ζούσε στην γειτονιά μου. Στο Καλαμάκι. Τα λέγαμε συχνά. Σοφος ο λόγος του! Και πάντα στο επίκεντρο της ουσίας.
Πήρε τον δρόμο για το μεγάλο ταξίδι…
Τον αποχαιρετω με θλίψη.
Καλή αντάμωση Πέτρο….”

Read Original