Άλιμος: Η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Δέσποινα Κασάπα υποψήφια με τον Κονδύλη

1 year ago 100

Yποψήφια με τη ανεξάρτητη δημοτική κίνηση του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη “Αγαπώ τον Άλιμο”, θα είναι η Δέσποινα Κασάπα, διευθύντρια στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου και συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας.

“Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας μία σπουδαία εκπαιδευτικό και συγγραφέα, τη Δέσποινα Κασάπα” αναφέρει ο Ανδρέας Κονδύλης στην ανακοίνωση για την υποψηφιότητα της

“Η Δέσποινα Κασάπα με το διδακτικό της έργο, με το ήθος της και τη δράση της στην εκπαίδευση, έχει κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό όλων των Αλιμιωτών τα τελευταία 30 χρόνια.

Κατοικεί στον Άλιμο 35 έτη, έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός στο 6ο Δημοτικό Σχολείο για 18 χρόνια (1991-2009) και από το 2010 μέχρι και σήμερα είναι Διευθύντρια στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου.

Έχει σπουδάσει στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πειραιά και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

Έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο στην Ειδική Αγωγή, με εξειδίκευση στα παιδιά με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες. Έχει, επίσης, Master στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων.

Ως Διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου έχει αναπτύξει πλούσια δράση για τη συμμετοχή των παιδιών σε πρωτοβουλίες σχετικά με:

  • το περιβάλλον και την ανακύκλωση, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου,
  • τον εθελοντισμό και τη φιλοζωΐα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών “Προασπίζω” (βιωματικό εθελοντικό Φεστιβάλ),
  • την υιοθεσία του αρχαίου θεάτρου Ευωνύμου, σε συνεργασία με το “ΔΙΑΖΩΜΑ”, κ.π.α.

Έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή παιδικής λογοτεχνίας. Το 2020 εξέδωσε το πρώτο της παραμύθι με τίτλο “ΒΥΘΟΣ ώρα μηδέν” και θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας και του σχολικού εκφοβισμού. Αγαπητή μας κυρία Κασάπα, καλωσήρθατε, σας ευχαριστούμε για όσα κάνετε για τα παιδιά μας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!”

Για την υποψηφιότητά της για το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου, η ίδια λέει:

“Η ενασχόλησή μου με τα κοινά οφείλεται στο ότι αγαπώ τον Άλιμο, την πόλη που έζησα τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου, μεγάλωσα τα παιδιά μου, κι εργάζομαι ως εκπαιδευτικός 30 χρόνια στα σχολεία του.

Πιστεύω στη συνεργασία, στη συλλογική προσπάθεια κι έχω όρεξη για δημιουργική δράση. Με την εμπειρία μου στη διαχείριση του σχολικού περιβάλλοντος μπορώ να συμβάλλω ιδιαίτερα σε θέματα παιδείας και εκπαίδευσης.

Στήριξα και στηρίζω τον Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη και την παράταξη “Αγαπώ τον Άλιμο”, γιατί βλέπω τα τελευταία χρόνια, έναν Άλιμο που αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα προς το καλύτερο, προσφέροντας ποιοτική ζωή κι ένα καλύτερο μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας, τις επόμενες γενιές.”

Read Original