Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις ζέστες ελιές με λεμόνι και μυρωδικά ξεκινάμε και ξεπλένουµε τις ελιές, τις στραγγίζουµε και τις βάζουµε σε µια κατσαρόλα µε αρκετό νερό να τις καλύπτει.
- Βράζουµε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10-12 λεπτά και τις στραγγίζουµε σε σουρωτήρι. Τις βάζουµε στην άκρη.
- Προσθέτουµε το ελαιόλαδο και τους µαραθόσπορους στην κατσαρόλα και τους ζεσταίνουµε απαλά για 3-4 λεπτά, µέχρι να βγάλουν τα αρώµατά τους.
- Προσθέτουµε το σκόρδο, τις ελιές, το πιπέρι καγιέν, το ξύσµα και τον χυµό λεµονιού. Ανακατεύουµε για 2 λεπτά ή µέχρι να ζεσταθούν καλά οι ελιές.
- Μεταφέρουµε τις ελιές σε ένα µπολ και τις ανακατεύουµε µε τον κόλιανδρο (αν χρησιµοποιήσουµε) και τον µαϊντανό.
- Σερβίρουµε τις ελιές με λεμόνι και μυρωδικά ζεστές µε ξεροψηµένο ψωµί, για να απολαύσουµε τους χυµούς.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr