Ξινός τραχανάς με κολοκύθα, μανιτάρια και βολάκι Άνδρου

1 year ago 57
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Ένας ενδιαφέρον συνδυασμός πεντανόστιμων υλικών που κάνουν τον ξινό τραχανά ένα γκουρμέ πιάτο αξιώσεων

Ξινός τραχανάς με κολοκύθα, μανιτάρια και βολάκι Άνδρου

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Food styling: Tina Webb

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τη σούπα

  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  1 πράσο, ψιλοκομμένο
  •  150 γρ. σάρκα κολοκύθας, σε κυβάκια
  •  40 ml λευκό, ξηρό κρασί
  •  250 γρ. ξινός αλευρένιος τραχανάς
  •  800 ml-1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό
  •  250 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  2 φύλλα δάφνης
  •  2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κουτ. γλυκού ξερό

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Read Original