Wall Street: Οριακές απώλειες με φόντο την εξαγορά της First Republic από την JPMorgan

1 year ago 56

Στο κόκκινο, καταγράφοντας οριακές απώλειες, έκλεισαν οι δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα, στον απόηχο της διάσωσης της First Republic μέσω εξαγοράς της από την JPMorgan.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,14% στις 34.051 μονάδες, με τον S&P 500 να καταγράφει οριακές απώλειες 0,04% κλείνοντας στις 4.167 μονάδες και τον τεχνολογικό Nasdaq να υποχωρεί κατά 0,11% στις 12.212 μονάδες.

Η κατάρρευση της First Republic ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη τραπεζική χρεοκοπία στην ιστορία των ΗΠΑ ύστερα από εκείνη της Washington Mutual το 2008, αφού το ενεργητικό της υπερέβαινε εκείνο της Silicon Valley Bank.

H First Republic Bank τέθηκε υπό τον έλεγχο της Υπηρεσίας Οικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνιας (DFPI), για να ακολουθήσει η πώλησή της στη JPMorgan.

Αν και οι πτωχεύσεις δύο άλλων τραπεζών τον Μάρτιο είχαν προκαλέσει αναταράξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα και είχαν δημιουργήσει προβλήματα στη First Republic, «το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα είναι εξαιρετικά υγιές», υποστήριξε ο επικεφαλής της JPMorgan Τζέιμι Ντάιμον.

Read Original