Βενιζέλος για αντιπρόεδρο ΑΠ: Αυτονόητο να απέχει από τις αρμοδιότητες του για την ανακήρυξη των κομμάτων

1 year ago 86

Σε αποχή από τα καθήκοντά του λόγω της δημόσιας τοποθέτησής του για την νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης σχετκά με την εκδίκαση της υπόθεσης για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, καλεί τον αντιπρόεδρο του Αρείου, Πάγου Χρήστο Τζανερίκο, ο οποίος δημοσιοποίησε την ψήφο του, ο συνταγματολόγος Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη σκληρή δήλωση του ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει «αδιανόητο θεσμικά» τον διάλογο που άνοιξε η δημόσια τοποθέτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, που έτυχε απάντησης από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

 Αυτονόητο να απέχει από τις αρμοδιότητες του για την ανακήρυξη των κομμάτων-1

 Η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου:
 
«Η δημόσια αντίδραση του Αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου – Προέδρου του Α1 Τμήματος για τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης με την οποία καθορίζεται ο δικαστικός σχηματισμός που θα κρίνει τη συνδρομή των προϋποθέσεων του άρθρου 32 της εκλογικής νομοθεσίας ( ΠΔ 26/2012, όπως ισχύει) και ο αδιανόητος θεσμικά δημόσιος διάλογός του με τον Υπουργό Εσωτερικών, καθιστούν αναγκαίες άμεσες κινήσεις που δεν θα επιτρέπουν σε κανέναν να θέσει, σε οποιοδήποτε επίπεδο, ζητήματα σχετικά με τα θεμελιώδη δικαιώματα στον νόμιμο δικαστή, τη δικαστική προστασία και ακρόαση και τη νόμιμη δίκη ( άρθρα 8  και 20 παρ.1 Συντ., άρθρο 6 παρ.1 ΕΣΔΑ ) .
 

Προτείνω να οριστεί νομοθετικά ως αρμόδιος ο υφιστάμενος μείζων σχηματισμός του Αρείου Πάγου, η Ολομέλεια του, κατά  τις ισχύουσες ως προς αυτήν ρυθμίσεις.
 
Θεωρώ αυτονόητο ότι ο κ. Αντιπρόεδρος του ΑΠ θα προβεί σε δήλωση αποχής από οποιαδήποτε σχετική διαδικασία».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Read Original