- 15′ προετοιμασία
- 25′ ψήσιμο
- Σύνολο: 40′
Υλικά
Τεμάχια: 8
- 260 γρ. (2 κούπες) αλεύρι
- 50 γρ. (1/2 κούπα) αλεύρι αμυγδάλου (βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ, αλλιώς αγοράζουμε ωμά λευκά αμύγδαλα και τα αλέθουμε στον πολυκόφτη σε σκόνη)
- 50 γρ. (1/2 κούπα) ινδοκάρυδο
- 200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
- 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 40 γρ. (3 κουτ. σούπας) ηλιέλαιο
- 160 γρ. (3/4 κούπας) φυτικό γάλα (αμυγδάλου, σόγιας, φουντουκιού κ.ά.)
- 1 1⁄2 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 20 γρ. αμύγδαλα αναποφλοίωτα, ανάλατα, χοντροκομμένα (προαιρετικά)
- 200 γρ. φρέσκα μύρτιλα, πλυμένα