Vegan μάφιν με λεμόνι και μύρτιλα

1 year ago 51
Vegan μάφιν με λεμόνι και μύρτιλα

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης Food styling: Σταυρούλα Φουτσά

  • 15′ προετοιμασία
  • 25′ ψήσιμο
  • Σύνολο: 40′

Υλικά

Τεμάχια: 8

  • 260 γρ. (2 κούπες) αλεύρι
  • 50 γρ. (1/2 κούπα) αλεύρι αμυγδάλου (βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ, αλλιώς αγοράζουμε ωμά λευκά αμύγδαλα και τα αλέθουμε στον πολυκόφτη σε σκόνη)
  • 50 γρ. (1/2 κούπα) ινδοκάρυδο
  • 200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
  • 1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 40 γρ. (3 κουτ. σούπας) ηλιέλαιο
  • 160 γρ. (3/4 κούπας) φυτικό γάλα (αμυγδάλου, σόγιας, φουντουκιού κ.ά.)
  • 1 1⁄2 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 20 γρ. αμύγδαλα αναποφλοίωτα, ανάλατα, χοντροκομμένα (προαιρετικά)
  • 200 γρ. φρέσκα μύρτιλα, πλυμένα

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο


arrow-top

Read Original