Γάλακτος ή μπίτερ; Με γέμιση ή με έκπληξη; Μίνιμαλ, φαντεζί ή τελείως απρόβλεπτα; Τα ωραιότερα σοκολατένια αυγά που ετοίμασαν τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας βρίσκονται εδώ.
Το αυγό έκανε το αυγό, στο Ourse
Ένα φουτουριστικό αυγό που βγαίνει μέσα από ένα άλλο αυγό έχει ετοιμάσει ο pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης. Tο (μέσα) αυγό είναι φτιαγμένο από πλούσια πραλίνα φουντουκιού με τραγανή γέμιση, καραμελωμένη λευκή σοκολάτα και ανθό αλατιού. Το περιβάλλει ένα κέλυφος σκούρας σοκολάτας, περιεκτικότητας 65% σε κακάο.
Μυστρά 39, Γλυφάδα, T/212-10.67.019
Σε αυγοθήκη, από τις Esophy x Kora
Οι Esophy που παρασκευάζουν τις νόστιμες, χειροποίητες σοκολάτες με τα εντυπωσιακά περιτυλίγματα, συνεργάζονται με την Kora και δημιουργούν ειδικά για το Πάσχα ρεαλιστικά μίνι αυγουλάκια που μπαίνουν ανά εξάδες σε αυγοθήκες. Πρόκειται για αυγά λευκής σοκολάτας με καραμελωμένα κομμάτια κρουασάν από δημοφιλή φούρνο της Αναγνωστοπούλου. Πωλούνται ξεχωριστά, στην χάρτινη αυγοθήκη τους, ή ως μέρος του πασχαλιάτικου καλαθιού της Kora, το οποίο περιλαμβάνει διάφορες λιχουδιές –από σοκολατένια babka μέχρι χειροποίητα κεριά από μελισσοκέρι.
Π.Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, Τ/ 210-36.27.855 & korabakery.com