Τσέλσι: Ο Τοντ Μπόλι είναι κοντά στην αγορά μεριδίου μετοχών του Στρασβούργου

1 year ago 39
ΤΣΕΛΣΙ

ΘΩΜΑΣ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ 18.03.2023 | 09:58

Ο νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Τοντ Μπόλι, στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Γουλβς στο Στάμφορντ Μπριτζ | 7 Μαΐου 2022 Ο νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Τοντ Μπόλι, στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Γουλβς στο Στάμφορντ Μπριτζ | 7 Μαΐου 2022 @2022 FRANK AUGSTEIN/AP IMAGES

Ο Τοντ Μπόλι θέλει να εμπλακεί πιο ενεργά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς μετά την απόκτηση της Τσέλσι προχωρά τις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση μέρους των μετοχών του Στρασβούργου, ενώ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο για απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου.

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Τοντ Μπόλι, έχει εντατικοποιήσει τις διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο του Στρασβούργου, Μαρκ Κελέρ για την απόκτηση μεριδίου των μετοχών της ομάδας ή ακόμα και αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ομάδας, όπως αναφέρει ο Guardian.

Ο Αμερικανός ιδιοκτήτης έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον για να ενισχύσει το ποδοσφαιρικό του portfolio και με ομάδες από το Βέλγιο και την Πορτογαλία, παίρνοντας συμβουλές από τον γνωστό ατζέντη, Ζόρζε Μέντες, με τον οποίο διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις.

Τις ορέξεις του Τοντ Μπόλι, "άνοιξε" ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος φαίνεται πρόθυμος στο να χαλαρώσει τους περιορισμούς στις ομάδες που έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη και τη δυνατότητά τους να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μέχρι και σήμερα η UEFA απαγορεύει τη συμμετοχή ομάδων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις που οι ομάδες κατέχουν ή διαπραγματεύονται τίτλους ή μετοχές οποιουδήποτε άλλου συλλόγου που συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ωστόσο η συγκεκριμένη "νόρμα" δεν απαγορεύει σε έναν ιδιοκτήτη που έχει το 100% των μετοχών μιας ομάδας να έχει μετοχές "μη αποφασιστικής επιρροής (μικρό μερίδιο μετοχών δηλαδή)" σε άλλη ομάδα της ίδιας διοργάνωσης.

Να σημειωθεί ότι ο Μαρκ Κελέρ είναι πρόθυμος να αποχωρήσει από το Στρασβούργο, καθώς επιθυμεί να γίνει ο νέος πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Read Original