Τραμπ: Στη δημοσιότητα μέρος της έκθεσης για τις προσπάθειες ανατροπής των εκλογών του 2020

1 year ago 48
 Στη δημοσιότητα μέρος της έκθεσης για την προσπάθεια ανατροπής της εκλογικής ήττας Τραμπ στην Πολιτεία της Τζόρτζια

AP Photo

Δικαστής από την πολιτεία της Τζόρτζια δημοσιοποίησε την Πέμπτη μέρος της πολυαναμενόμενης έκθεσης σε σχέση με το αν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόλαντ Τραμπ και συνεργάτες του παραβίασαν τη νομοθεσία προσπαθώντας να ανατρέψουν την εκλογική ήττα τους στη συγκεκριμένη πολιτεία. 

Σύμφωνα με την έκθεση του ειδικού σώματος των ενόρκων, ορισμένοι μάρτυρες φέρεται πως προχώρησαν σε ψευδορκία στις καταθέσεις τους. 

 Στη δημοσιότητα μέρος της έκθεσης για την προσπάθεια ανατροπής της εκλογικής ήττας Τραμπ στην Πολιτεία της Τζόρτζια-1

Οπως αναφέρει η έκθεση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κομητείας Φέλτον, «η πλειοψηφία των ενόρκων πιστεύει ότι ενδέχεται να έχει διαπραχθεί ψευδορκία από έναν ή περισσότερους από τους μάρτυρες που κατέθεσαν».

Το ειδικό σώμα των ενόρκων πρότεινε επίσης στον εισαγγελέα της πολιτείας να απαγγείλει τις δέουσες κατηγορίες για τα ανάλογα εγκλήματα, ανάλογα με την πειστικότητα των αποδεικτικών στοιχείων. 

Πάντως, μέχρι αυτή τη στιγμή καμία κατηγορία δεν έχει απαγγελθεί τόσο εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ όσο και εναντίον κάποιου από τους συνεργάτες του. 

Σημειώνεται πως το ειδικό δικαστήριο δεν μπορεί να απαγγείλει κατηγορίες, αλλά μπορεί να συστήσει την απαγγελία κατηγοριών.

Με πληροφορίες από BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Read Original