Το τέλειο κοντοσούβλι: Οδηγίες για σίγουρη επιτυχία

1 year ago 48
 Οδηγίες για σίγουρη επιτυχία

Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος Food styling: Tina Webb

Σωστά κομμένο κρέας

Οι διαστάσεις των κομματιών θα πρέπει να είναι περίπου 8 x 8 εκ. και με πάχος όχι λιγότερο από 3 εκ., ώστε να μη στεγνώσουν κατά το ψήσιμο, κυρίως τα άπαχα μέρη.

Η κατάλληλη σούβλα

Για κοντοσούβλια επιλέγουμε μια λεπτή και τετραγωνισμένη σούβλα, ώστε να μη γλιστρά το κρέας κατά το γύρισμα. Αν ψήσουμε στον φούρνο, προσέχουμε το μήκος της σούβλας να μην είναι πάνω από 45 εκ., ώστε να χωράει στον φούρνο μας διαγώνια.

Πώς σουβλίζουμε σωστά

Σκουπίζουμε ελαφρά με χαρτί κουζίνας τα κομμάτια του κρέατος από τη μαρινάδα και τα περνάμε στη σούβλα τρυπώντας τα όσο γίνεται στο κέντρο, ώστε, όταν τα γυρίζουμε, να γυρίζουν σωστά και να ψήνονται ομοιόμορφα. Επίσης τα βάζουμε κολλητά το ένα με το άλλο, αλλά όχι πάρα πολύ σφιχτά, για να περνάει η θερμότητα ανάμεσα στα κομμάτια. Αν στο κοντοσούβλι έχουμε και λαχανικά, τα περνάμε εναλλάξ με το κρέας.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Read Original