Ένα σωστό και ποιοτικό πρωινό μάς δίνει ενέργεια και μας επιτρέπει να δουλέψουμε καλύτερα στη διάρκεια της ημέρας. Μας επιτρέπει να μην τσιμπολογάμε και επομένως να μη χειροτερεύουμε προβλήματα όπως η παχυσαρκία ή ο διαβήτης. Πολύ σοβαρές μελέτες έχουν δείξει ότι, έχοντας καταναλώσει ένα σωστό πρωινό, επιτρέπουμε να γίνεται καλύτερα η οξείδωση των λιπών αλλά και των σακχάρων και των υδατανθράκων. Με λίγα λόγια, ο οργανισμός μας «καίει» καλύτερα, μεταβολίζει δηλαδή, τις τροφές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Τι πρέπει να τρώμε το πρωί
Τρεις ομάδες τροφίμων είναι απαραίτητες για ένα σωστό πρωινό:
Πρωτεΐνες, όπως τα τυροκομικά (γάλα, τυρί ή γιαούρτι), αλλά και το αυγό, ενώ, ανάλογα με τις διατροφικές συνήθειες, αλλάζουν και οι επιλογές, π.χ. σε ασιατικές χώρες επιλέγουν το ψάρι.