Το φεστιβάλ με τα μωρά «σούμο που κλαίνε» επέστρεψε στην Ιαπωνία μετά από τέσσερα χρόνια

1 year ago 47
Το φεστιβάλ με τα μωρά «σούμο που κλαίνε» επέστρεψε στην Ιαπωνία μετά από τέσσερα χρόνια

Φωτ. αρχείου: Associated Press

Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, λόγω της πανδημίας, ακούστηκε το γοερό κλάμα από τα μωρά Γιαπωνεζάκια ντυμένα Σούμο, σε ένα παραδοσιακό έθιμο που πιστεύεται πως φέρνει υγεία. 

Τα μωρά με την παραδοσιακή ποδιά των σούμο βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο. Αν και στην ασφάλεια της γονικής αγκαλιάς, βλέποντας ανθρώπους που φορούν «όνι», μάσκες δαιμόνων για να τα τρομάξουν, βάζουν τα κλάματα. Οποιο από τα δύο κλάψει πρώτο, είναι και το κερδισμένο της «μάχης». 

#Japan
Japan’s ‘crying baby sumo’ festival returns after pandemic #AFP

📸 Philip FONG #AFP pic.twitter.com/mx7nJHIg5g

— AFP Photo (@AFPphoto) April 22, 2023

Συνολικά 64 μωρά συμμετείχαν στην τελετουργία, οι κανόνες της οποίας διαφέρουν από περιοχές σε περιοχή. Για παράδειγμα, σε κάποιες περιπτώσεις, είναι αθλητές του σούμο που έχουν αγκαλιά τα μωρά και τα φέρνουν το ένα ενώπιον του άλλου. Ενώ σε ορισμένες περιοχές, το μωρό που θα κλάψει δεύτερο είναι αυτό που κερδίζει. 

Το φεστιβάλ με τα μωρά «σούμο που κλαίνε» επέστρεψε στην Ιαπωνία μετά από τέσσερα χρόνια-1

«Μπορούμε να κρίνουμε την κατάσταση υγείας ενός μωρού, ακούγοντας τον τρόπο που κλαίει. Σήμερα, μπορεί να αγχωθεί και να μην κλάψει πολύ, όμως εγώ θέλω να ακούσω το κλάμα υγείας της», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) η Χισάε Γουατανάμπε, μαμά ενός οκτώ μηνών κοριτσιού. 

🇯🇵 Dozens of bawling Japanese babies faced off Saturday in a traditional “crying sumo” ritual believed to bring the infants good health, which returned for the first time in four years after the pandemic.
Read more: https://t.co/vor7qDRYZr pic.twitter.com/n9xbV2jNPk

— AFP News Agency (@AFP) April 22, 2023

Η εκδήλωση του «σούμο που κλαίει» («crying sumo») πραγματοποιείται σε ναούς και ιερά σε όλη την Ιαπωνία, προς μεγάλο ενθουσιασμό γονιών και περαστικών. 

Το φεστιβάλ με τα μωρά «σούμο που κλαίνε» επέστρεψε στην Ιαπωνία μετά από τέσσερα χρόνια-2

Κάποιοι ίσως θεωρούν πως είναι φρικτό να αναγκάζουμε τα μωρά να κλαίνε, παραδέχεται ο Σιγκέμι Φούτζι, επικεφαλής της Ενωσης Τουρισμού της Ασακούσα. «Όμως, στην Ιαπωνία, πιστεύουμε πως τα μωρά που κλαίνε δυνατά, μεγαλώνουν υγιή», προσθέτει ο ίδιος. 

Πηγή: Guardian 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Read Original