Το φακόρυζο των Βεδουίνων (Ρουζ μπα αντάς)

1 year ago 76
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Το φακόρυζο των βεδουίνων λέγεται ρουζ μπα αντάς και είναι η λιτή εκδοχή του αιγυπτιακού εθνικού πιάτου, του κόσαρι που επιπλέον έχει όσπρια και τηγανητά κρεμμύδια

Το φακόρυζο των Βεδουίνων (Ρουζ μπα αντάς)

Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου, Νίκος Καρανικόλας

Υλικά

Μερίδες: 10

  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  1.800 ml νερό
  •  1 κιλό αιγυπτιακό ρύζι ή ρύζι φάνσυ
  •  400 γρ. κόκκινες φακές
  •  περίπου 200 ml σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
  •  αλάτι

Για τη σαλάτα

  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  2 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
  •  1 μεγάλο αγγούρι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  •  1 μάτσο ρόκα, ψιλοκομμένη
  •  σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
  •  αλάτι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Read Original