“Η κατανάλωση πρωτεΐνης βοηθά στην απώλεια βάρους”, εξηγεί η διατροφολόγος Leticia Carrera, διευθύντρια του Felicida Carrera Center στην ερώτηση της Vogue για τις τροφές που πρέπει να περιλαμβάνει το δείπνο μας, ειδικά τις περιόδους που προσέχουμε περισσότερο την διατροφή μας. Τονίζει μάλιστα πως ακολουθώντας τις συμβουλές της μπορούμε να χάσουμε δύο με τρία κιλά, χωρίς στερήσεις και επικίνδυνες δίαιτες. Υπάρχουν οι καλής ποιότητας πρωτεΐνες που αποτελούν την σίγουρη λύση για ένα υγιεινό δείπνο και φυσικά πρόκειται για το αυγό. “Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το να καταναλώνουμε ένα αυγό την ημέρα: βραστό, scrambled, μελάτο, σε τορτίγια”. Είναι το κλεδί για ένα ισορροπημένο διατροφολόγιο, ενώ μπορείτε να το μαγειρέψετε με διαφορετικούς τρόπους και να το συνοδεύετε με σαλάτες ή και με άλλες πηγές πρωτεΐνης, ώστε να μην βαριέστε ποτέ.
Τα οφέλη των αυγών
Το αυγό είναι μια τροφή πλούσια σε βιταμίνες A,D, K, B12, B2, B5, αλλά και σίδηρο, φώσφορο, ποτάσιο. Αποτελεί επίσης μια καλή πηγή Ω3 λιπαρών, είναι χαμηλό σε θερμίδες (μόλις 80 ανά αυγό), ενώ η υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη, δημιουργεί αίσθημα κορεσμού για πολλές ώρες.