Υλικά
Μερίδες: 4
- 500 γρ. μικρά καλαμάρια, καθαρισμένα και ολόκληρα
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 λίτρο λάδι, για τηγάνισμα
Για την ταραμοσαλάτα
- 80 γρ. ταραμάς λευκός
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο
- 1/2 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη
- χυμός από 1 μέτριο λεμόνι
- 400 γρ. ψωμί (προτιμότερο μπαγιάτικο), χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
- 180 ml ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- 2 μέτριες μπαγκέτες ή τζιαπάτα
- 3 – 4 πιπεριές τουρσί, καλά στραγγισμένες, σε λεπτές ροδέλες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ρίγανη ξερή, κοπανισμένη