Τηγανητά καλαμαράκια: Πώς δεν θα πανιάσουν

1 year ago 50
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Τα τηγανητά καλαμαράκια είναι μεζεδάκι πρώτης τάξεως για τσίπουρα και ούζα, ενώ κάνει καλή παρέα με κάθε είδους θαλασσινό και σαλάτες. Ξέρετε όμως πώς δεν θα πανιάσουν και πώς θα παραμείνουν τραγανά;

 Πώς δεν θα πανιάσουν

Φωτογραφία: Αντωνία Κατή

Τα τηγανητά καλαμαράκια είναι ένας μεζές που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Για να τα φτιάξουμε, πρώτα τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1,5 εκ. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια.

Ξεπλένουμε πολύ καλά τα καλαμάρια και τα αφήνουμε σε σουρωτό, με ένα πιάτο από πάνω να τα πιέζει, για να στραγγίξουν καλά.

Είναι πολύ σημαντικό να μην έχουν υπολείμματα νερού πάνω τους, γιατί δεν θα γίνουν τραγανά. Γι’ αυτό τα σκουπίζουμε πολύ καλά με μια πετσέτα πριν τα αλευρώσουμε.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Read Original