Το βράδυ της Ανάστασης για πολλούς δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς μια μαγειρίτσα αχνιστή-αχνιστή.
Η καταπραϋντική σούπα του Μεγάλου Σαββάτου που κάνει το πέρασμα από τα νηστίσιμα στην κρεοφαγία, αξιοποιώντας τα πράσινα της ανοιξιάτικης υπαίθρου, έχει πολλές εκδοχές. Αλλάζει ανάλογα με τον τόπο και τον μάγειρα ή τη μαγείρισσα. Υπάρχουν βέβαια και μέρη που έχουν άλλες αναστάσιμες παραδόσεις. Όπως η Κρήτη. Κι εκεί την φτιάχνουν όμως.
Τη συνταγή για τη μαγειρίτσα που θα δείτε παρακάτω, με άνηθο, μαρούλι και μαϊντανό, Κρητικιά μας την έδωσε. Και έχουμε και μια δεύτερη, πιο ασυνήθιστη εκδοχή, με συκωτάκια κοτόπουλου, γλυκό τραχανά, σύγκλινο, μανιτάρια και πολλά μυρωδικά, ρουστίκ και φινετσάτη ταυτόχρονα. Προτείνουμε να τη συνδυάσετε με μια πολύ νόστιμη μαρουλοσαλάτα με πηχτόγαλο Χανίων.
Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr