Τι «πέτυχε» ο Μασκ στο Twitter; 6 μηνύσεις για την ώρα

1 year ago 56

Το Twitter του Έλον Μασκ ήρθε αντιμέτωπο με ακόμη μία μήνυση αυτή την εβδομάδα στην Καλιφόρνια, για αποτυχία πληρωμής λογαριασμών.

Η τελευταία καταγγελία προέρχεται από μια startup τεχνολογίας που ονομάζεται Writer, Inc., και είναι τουλάχιστον η έκτη εταιρεία που μηνύει το Twitter στις Ηνωμένες Πολιτείες για παραβίαση της σύμβασης και μη πληρωμή από τότε που ανέλαβε ο Μασκ τα ηνία του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, πριν από περίπου 4 μήνες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX εξαγόρασε το Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων με το deal να κλείνει στις 27 Οκτωβρίου. Πούλησε μετοχές του στην Tesla αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων και ανέλαβε χρέη περίπου 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Twitter, όπου έγινε όχι μόνο νέος ιδιοκτήτης, αλλά και μοναδικός διευθυντής.

Έκτοτε η εταιρεία του Μασκ έχει μηνυθεί για αδυναμία πληρωμής από την Writer και τουλάχιστον 5 ακόμη:

  • Την Columbia REIT, ιδιοκτήτρια ακινήτου που νοικιάζει το Twitter στο Σαν Φρανσίσκο
  • Την Private Jet Services Group, εταιρεία παροχής υπηρεσιών ιδιωτικών τζετ
  • Τη Blueprint Studios Trends, μία εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων και παραγωγών
  •  Την Analysis Group, εταιρεία που παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στο Twitter
  • Την Innisfree M&A, εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για εξαγορές και συγχωνεύσεις

Η Columbia REIT υποστηρίζει ότι εξαιτίας των οφειλών από το Twitter έχει και η ίδια αθετήσει πληρωμές επί δανείων της για κτίρια. Δημοσιεύματα θέλουν επίσης να κόπηκε αιφνιδίως η πρόσβαση των υπαλλήλων του Twitter στο Slack αυτή την εβδομάδα, καθώς δεν πληρώθηκε ούτε αυτός ο λογαριασμός. Πρόκειται για πλατφόρμα  chat και συνεργασίας που ανήκει στη Salesforce.

Στη νεότερη καταγγελία, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, η Writer λέει ότι το Twitter απέτυχε να πληρώσει έναν λογαριασμό για το σχετικά ταπεινό ποσό των 113.856 δολαρίων. Παλαιότερα γνωστή ως Qordoba, η Writer περιγράφει τον εαυτό της ως εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που βοηθά τους υπαλλήλους να δημιουργούν περιεχόμενο που πληροί τα πρότυπα του εργοδότη τους για οδηγίες brand, copy και άλλων.

Η Αντιπρόεδρος Προϊόντος, Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας του Twitter, Ella Irwin, είπε στο CNBC μέσω e-mail: «Δεν σχολιάζουμε εκκρεμείς δικαστικές διαμάχες ή διάφορες εικασίες σχετικά με την οικονομική υγεία του Twitter».

Ο Μασκ πάντως δεν κρύβει τον εκνευρισμό του δημοσίως για τις οικονομικές δυσχέρειες του Twitter. Αυτή την εβδομάδα, έγραψε στο Twitter, «Πείτε ό,τι θέλετε για μένα, αλλά απέκτησα τη μεγαλύτερη μη κερδοσκοπική οργάνωση στον κόσμο για 44 δισεκατομμύρια $ lol.»

Διαφωνίες μη πληρωμής όπως αυτές δεν είναι συνηθισμένες μετά από εξαγορά με μόχλευση, σύμφωνα με την καθηγήτρια οικονομικών του Boston College, Ίντιθ Χότσκις. Ανάφερε σε ένα email προς το CNBC ότι «είναι πιο χαρακτηριστικές για εταιρείες που βρίσκονται πολύ κοντά σε υποβολή αίτησης πτώχευσης».

Ο καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου Vanderbilt, Τζος Τ. Γουάιτ, πρώην οικονομολόγος της SEC, συμφώνησε ότι οι κινήσεις είναι ασυνήθιστες.

Η συμφωνία του Μασκ στο Twitter χρηματοδοτήθηκε με περίπου 30% χρέος και 70% ίδια κεφάλαια στο κλείσιμο.

naftemporiki.gr

Read Original