Θεωρείο: Με Βενιζέλο ο Ανδρουλάκης

1 year ago 56

Πώς υποδέχθηκε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τον «πόλεμο» που άνοιξε μεταξύ εκσυγχρονιστών – και αναφέρομαι στην κόντρα του Βενιζέλου με την Διαμαντοπούλου και τον Φλωρίδη, με αφορμή τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου σε εκδήλωση υπό τον τίτλο «Μένουμε Ευρώπη;». Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του κόμματος υποστηρίζει πως ο κ. Βενιζέλος «έχει κολλήσει πολλά ένσημα στο πεδίο», στις μάχες δηλαδή εναντίον του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ, για να δέχεται σήμερα τέτοιες επιθέσεις. Αρμόδιες πηγές έλεγαν πως «όταν ο Βενιζέλος ήταν πρόεδρος και ο Ανδρουλάκης γραμματέας του κόμματος, βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή για το κόμμα και τη χώρα» και «αυτό δεν μπορεί να ξεχαστεί».

Με ίωση ο Σαμαράς

Θύμα των εποχικών ιώσεων είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Οπως λένε άνθρωποι στο κοντινό του περιβάλλον, εδώ και δύο μέρες είναι καθηλωμένος σπίτι, με τον προσωπικό του ιατρό να συνιστά αφωνία και ξεκούραση. Η στήλη τού εύχεται περαστικά.

Μήνυμα

Με το μεταναστευτικό να είναι πάντα ένα θέμα που καίει και οδηγεί την αντιπαράθεση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ στα ύψη, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο αυτό που έγινε τη Δευτέρα το βράδυ στο γκολφ της Γλυφάδας κατά την προεκλογική συγκέντρωση του Τάκη Θεοδωρικάκου. Η παρουσία του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη και του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη στην εκδήλωση του Θεοδωρικάκου έδωσε το στίγμα, καθώς ο οικοδεσπότης έχει χρεωθεί να φυλάει τα σύνορα από στεριάς, ο Πλακιωτάκης από θαλάσσης, ενώ ο υπουργός Νότης έχει τη συνολική ευθύνη του μεταναστευτικού. Συνεπώς η παρουσία των τριών έστελνε ένα μήνυμα κοινής μεταναστευτικής πολιτικής, σε ένα χρονικό σημείο που ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει μνήμες «ανοιχτών συνόρων». Κατά τα λοιπά, παρών στην εκδήλωση ήταν και ο αν. ΥΠΕΞ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ως βουλευτής τής πάλαι ποτέ ενιαίας Β΄ Αθηνών την ξέρει καλά.

Unfair Βορίδη

Το εγκώμιο του Νεκτάριου Φαρμάκη έπλεξε προ ημερών ο Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο κοπής πίτας στο «γαλάζιο κάστρο» της Ηλείας, τη Ζαχάρω. Μέχρις εδώ καλά. Αυτό ωστόσο που προκάλεσε αίσθηση είναι πως ο υπουργός άφησε μια αιχμή για τον Τζαβάρα, καθώς αναφέρθηκε σε «μωροφιλοδοξίες κάποιων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», και ως γνωστόν υπάρχει το σενάριο για πιθανή υποψηφιότητα του αντάρτη βουλευτή. Η αναφορά θεωρήθηκε unfair, καθώς Βορίδης και Τζαβάρας έχουν συνυπάρξει πολλά χρόνια στα έδρανα, ενώ προέρχονται και από την ίδια πολιτική μήτρα: τη σαμαρική.

Read Original