Τέμπας: "Ο Λαπόρτα δεν έπεισε τους συλλόγους για την υπόθεση Νεγκρέιρα"

1 year ago 52

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ 19.04.2023 | 17:57

Ο Χαβιέρ Τέμπας τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ισπανικής Λίγκας για τα όσα καταταμαρτυρούν στην Μπαρτσελόνα για την υπόθεση Νεγκρέιρα, τονίζοντας πως οι εξηγήσεις που έδωσε ο Τζουάν Λαπόρτα δεν ήταν πειστικές.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε δικαστική δίνη εδώ και λίγο καιρό λόγω της "Υπόθεσης Νεγκρέιρα", με την ομάδα της Καταλωνίας να κατηγορείται πως από το 2001 μέχρι το 2018 έδωσε το ποσό των 7,3 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρία που ανήκε σε ανώτερο στέλεχος της διαιτησίας, τον Χοσέ Μαρία Ενρίκες Νεγκρέιρα.

Οι πληρωμές των μπλαουγκράνα προς τον άλλοτε αντιπρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθούν στο μικροσκόπιο και να κινδυνεύουν πλέον με τιμωρία, με τον πρόεδρο της ισπανικής Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, να τοποθετείται στο πλαίσιο έκτακτης γενικής συνέλευσης και να υποστηρίζει πως οι όποιες εξηγήσεις δόθηκαν για το θέμα από πλευράς Τζουάν Λαπόρτα δεν ήταν επαρκείς για να καλύψουν τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος.

Ο Τζουάν Λαπόρτα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ως πρόεδρος της Μπαρτσελόνα | 6 Αυγούστου 2021

"Οι εξηγήσεις του Λαπόρτα δεν ήταν επαρκείς. Δεν μας έπεισε με όσα είπε. Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί το γεγονός ότι πλήρωσαν ένα τέτοιο ποσό για 18 χρόνια στον αντιπρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας.

Οι περισσότερες από τις άλλες ομάδες θεωρούν πως πρέπει να γίνει έρευνα. Όλοι θέλουν να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και όχι να κουκουλωθεί.

Δεν πιστεύω πως η Μπαρτσελόνα εξαγόραζε τους διαιτητές, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτές οι πληρωμές αποσκοπούσαν σε επιρροή", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της LaLiga.

Read Original