Ταραντίνο: Ολα όσα γνωρίζουμε για τη δέκατη (και τελευταία;) ταινία του

1 year ago 35
 Ολα όσα γνωρίζουμε για τη δέκατη (και τελευταία;) ταινία του

Φωτ. Jordan Strauss/Invision/AP

Ο Κουέντιν Ταραντίνο επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, με το νέο του κινηματογραφικό πρότζεκτ.

Ο δημοφιλής σκηνοθέτης πίσω από μερικές από τις πιο εμβληματικές ταινίες του σύγχρονου κινηματογράφου όπως το «Pulp Fiction», τα «Kill Bill», το «Inglorious Basterds», το «Once Upon a Time in Hollywood», ετοιμάζει το τελευταίο του – όπως αναφέρουν πηγές – φιλμ. 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο The Hollywood Reporter, το όνομα του σεναρίου που έγραψε ο Ταραντίνο και αναμένεται να σκηνοθετήσει αυτό το φθινόπωρο είναι «The Movie Critic». 

Παρόλο που δεν έχουν αποκαλυφθεί περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά την πλοκή, οι πηγές λένε ότι η ιστορία διαδραματίζεται στο Λος Αντζελες στα τέλη της δεκαετίας του 1970 με μια γυναίκα στον πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Οπως αναφέρει το The Hollywood Reporter, η ταινία πιθανόν να εστιάζει στην Πωλίν Κάελ, μια από τις πιο επιδραστικές κριτικούς κινηματογράφου όλων των εποχών. Η Κάελ που πέθανε το 2001, δεν ήταν απλά μια κριτικός αλλά δοκιμιογράφος και μυθιστοριογράφος. 

Ηταν γνωστή για τους συνεχείς καβγάδες με τους εκδότες και τους κινηματογραφιστές. Στα τέλη του 1970, η Κάελ είχε μια πολύ σύντομη θητεία ως σύμβουλος στην εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Paramount, μια θέση που αποδέχθηκε κατόπιν εντολής του ηθοποιού Γουόρεν Μπίτι. Ο Ταραντίνο εκτιμούσε πολύ την Κάελ, κάνοντας περισσότερες τις πιθανότητες να είναι το κεντρικό θέμα της ταινίας του. 

Ο σκηνοθέτης – σεναριογράφος αναφέρει εδώ και καιρό ότι έχει έναν συγκεκριμένο αριθμό ταινιών που θέλει να σκηνοθετήσει στην καριέρα του, συνολικά 10 ή να αποσυρθεί σε ηλικία 60 ετών. Ο ίδιος έχει γυρίσει 9 ταινίες (αν κάποιος μετρήσει τα «Kill Bill» ως μια ταινία) και θα γίνει 60 χρονών σε λίγες ημέρες. 

Με πληροφορίες από το The Hollywood Reporter 

Read Original