Τα πρώτα καλά νέα για τους πελάτες της FTX: Ανέκτησε 5 δισ. σε ρευστοποιήσιμο ενεργητικό

1 year ago 51

Έγγραφα που κατατέθηκαν σήμερα, Τετάρτη, στο πτωχευτικό δικαστήριο του Nτέλαγουερ, αποκαλύπτουν ότι η χρεοκοπημένη FTX έχει ανακτήσει πάνω από 5 δισ. δολάρια σε ρευστοποιήσιμο ενεργητικό, συμπεριλαμβανομένων μετρητών και ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού.

Τα νέα αυτά έρχονται μετά την ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών στις ΗΠΑ ότι θα κατασχέσουν ενεργητικό ύψους τουλάχιστον 500 εκατ. δολαρίων συνδεόμενο με τη δίωξη του συνιδρυτή του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, Sam Bankman Fried. Πρόκειται δε για άκρως καλοδεχούμενη είδηση από τους πελάτες της FTX, που περιμένουν εναγωνίως να μάθουν αν και τι θα πάρουν από τα κεφάλαιά τους συνολικής αξίας 8 δισ. δολαρίων, που «εξαφανίστηκαν» όταν η FTX κατέρρευσε τον Νοέμβριο του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι στελέχη της «αυτοκρατορίας» FTX, συμπεριλαμβανομένου του SBF, αλλά και της Κάρολιν Έλισον, διευθύνουσας συμβούλου της επενδυτικής εταιρείας του ομίλου, Alameda Research, δανείζονταν με εγγύηση την αξία του FTT, του κρυπτονομίσματος που εξέδιδε η FTX. Είχαν δε χρησιμοποιήσει κεφάλαια πελατών για ριψοκίνδυνα στοιχήματα, σύμφωνα με τις αρχές που έχουν ασκήσει δίωξη στον SBF και την Έλισον.

Η κατάρρευση της FTX έχει πυροδοτήσει ισχυρούς τριγμούς στην αγορά των κρυπτονομισμάτων

Read Original