Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί της ταβέρνας Τσομπανάκος

1 year ago 62
Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί της ταβέρνας Τσομπανάκος

Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη

  • 1 ώρα και 30′ προετοιμασία
  • 50′ μαγείρεμα
  • 4 ώρες και 30′ αναμονή

Σύνολο: 6 ώρες και 50′

Υλικά

Τεμάχια: για περίπου 80 ντολμαδάκια

  •  500 γρ. αμπελόφυλλα από βάζο, στραγγισμένα
  •  2 νεροπότηρα ρύζι κίτρινο, τύπου Μπόνετ
  •  1 μέτριο καρότο, τριμμένο
  •  1/2 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  •  2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  •  1/2 μάτσο βασιλικός, ψιλοκομμένος
  •  4-5 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένα
  •  4-5 κλωνάρια μαϊντανός, ψιλοκομμένα
  •  3 κοφτές κουτ. γλυκού αλάτι
  •  1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
  •  250 ml ελαιόλαδο
  •  χυμός από 4-5 λεμόνια

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο


arrow-top

Read Original