- 1 ώρα και 30′ προετοιμασία
- 50′ μαγείρεμα
- 4 ώρες και 30′ αναμονή
Σύνολο: 6 ώρες και 50′
Υλικά
Τεμάχια: για περίπου 80 ντολμαδάκια
- 500 γρ. αμπελόφυλλα από βάζο, στραγγισμένα
- 2 νεροπότηρα ρύζι κίτρινο, τύπου Μπόνετ
- 1 μέτριο καρότο, τριμμένο
- 1/2 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1/2 μάτσο βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 4-5 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένα
- 4-5 κλωνάρια μαϊντανός, ψιλοκομμένα
- 3 κοφτές κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
- 250 ml ελαιόλαδο
- χυμός από 4-5 λεμόνια