ΣΥΡΙΖΑ για αίτημα Ράμμου: Να συνεδριάσει άμεσα η Επιτροπή Θεσμών

1 year ago 105

Ένταση σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με αφορμή το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου για σύγκλησή της. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από τη σημερινή συνεδρίαση, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταλογίζει στο προεδρείο της Επιτροπής ότι αρνείται να καλέσει για ακρόαση τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ.

 Ένταση στην Επιτροπή Θεσμών για το αίτημα Ράμμου – Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-1

Ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Κατρούγκαλος, σε δήλωσή του, έκανε λόγο για «θλιβερή» ημέρα για τη Βουλή και τον Κοινοβουλευτισμό. «Η πλειοψηφία της Ν.Δ. στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισε ουσιαστικά την αυτοκατάργησή της, να μην ασκήσει δηλαδή τις αρμοδιότητες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής. Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο κ. Ράμμος, ζήτησε να προσέλθει και να ενημερώσει την Επιτροπή για θέματα της αρμοδιότητάς του. Βουλευτές της πλειοψηφίας επιτέθηκαν στον ίδιο και στην Αρχή με προσβλητικές και ανοίκειες εκφράσεις αυτοκαταργώντας τις αρμοδιότητες της Επιτροπής. Σ´ αυτήν την προσπάθεια, συνωμοσία θα έλεγα συσκότισης που θέλει να επιβάλει η Κυβέρνηση στο μέγα αυτό σκάνδαλο των υποκλοπών» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Όπως πρόσθεσε, «δυστυχώς, δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός η απαράδεκτη σήμερα στάση της Ν.Δ. Είναι ένας ακόμη κρίκος σε μία σειρά εκτροπών από το Σύνταγμα με τελευταία την αντισυνταγματική γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που καταδικάστηκε σύσσωμα από το σύνολο των συνταγματολόγων. Η Ν.Δ. δεν θα μπορέσει να κρατήσει μακριά από τις ευθύνες του τον Πρωθυπουργό, ο οποίος βαρύνεται τόσο για το σκάνδαλο καθ’ εαυτό των υποκλοπών όσο και για την προσπάθεια κουκουλώματός του».

Η σημερινή συνεδρίαση είχε προκληθεί με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, την οποία υποστήριξαν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αντικείμενο ειδικά το ζήτημα των συνακροάσεων – παρακολουθήσεων στο τηλεφωνικό κέντρο των κεντρικών γραφείων στον Περισσό.

ΣΥΡΙΖΑ: Να συνεδριάσει άμεσα η Επιτροπή Θεσμών

«Έπειτα από έξι μήνες συσκότισης και συγκάλυψης η ώρα της αλήθειας για το σκάνδαλο των υποκλοπών έφτασε», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με αφορμή το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Μετά την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ που ζητά να ενημερώσει τη Βουλή για τα ευρήματα των ερευνών της, ο πρόεδρος της Βουλής, οφείλει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις να ορίσει συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών», επεσήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του και πρόσθεσε: «Οποιαδήποτε προσπάθεια κωλυσιεργίας από την κυβερνητική πλειοψηφία δεν έχει πλέον κανένα νόημα».

«Η αλήθεια -είτε κάποιοι το επιθυμούν είτε όχι- είναι βέβαιο ότι θα αποκαλυφθεί και ο ελληνικός λαός θα μάθει ποιους και γιατί παρακολούθησε ο κ. Μητσοτάκης μέσα από τον παρακρατικό του μηχανισμό», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ελληνικός λαός θα μάθει ποιους και γιατί παρακολούθησε ο κ. Μητσοτάκης μέσα από τον παρακρατικό του μηχανισμό
[Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για το σκάνδαλο των υποκλοπών – https://t.co/pFelpeUavt] pic.twitter.com/e31KwkB1h4

— ΣΥΡΙΖΑ (@syriza_gr) January 19, 2023

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Read Original