Stellantis: Άλμα 26% στα κέρδη για το 2022 – Μέρισμα 4,2 δισ. ευρώ στους μετόχους

1 year ago 53

Η Stellantis ανακοίνωσε την Τετάρτη νέο ρεκόρ καθαρών κερδών ύψους 16,8 δισ. ευρώ για το 2022, αυξημένο κατά 26%, αντισταθμίζοντας την αστάθεια της αγοράς αυτοκινήτων με αυξήσεις τιμών.

Ο όμιλος αυτοκινήτων, ο οποίος δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της PSA και της Fiat-Chrysler, ανακοίνωσε και απότομη αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 18% στα 179,6 δισ. ευρώ, με τις αυξήσεις των τιμών να αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τη μείωση του αριθμού των οχημάτων που πωλούνται στην Ευρώπη.

Στην Ευρώπη ο όμιλος κατέγραψε μεγάλη πτώση των πωλήσεων, στα 2,6 εκατομμύρια μονάδες (-8%), η οποία επηρέασε τις περισσότερες μάρκες του (Peugeot, Citroën, Opel, Jeep). Ωστόσο, ο όμιλος κατάφερε να διατηρήσει τα περιθώρια κέρδους του, κυρίως με αυξήσεις τιμών και νέα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα που πωλούνται σε υψηλότερη τιμή.

Η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί το 2023, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου, Richard Palmer, σε συνέντευξη Τύπου. Τα αποτελέσματα αυτά “επιβεβαιώνουν την αξία της δέσμευσής μας και το αποτέλεσμα αυτής της συγχώνευσης”, δήλωσε ο Richard Palmer.

Η εταιρεία ανακοίνωσε διανομή 4,2 δισ. ευρώ με τη μορφή μερίσματος προς τους μετόχους της, περίπου 1,34 ευρώ ανά μετοχή. Το Δ.Σ. ενέκρινε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 1,5 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2023.

naftemporiki.gr

Read Original