Μια αφορμή έψαχνε ο Γάλλος spiderman όπως αποκαλούν τον Alain Robert. Και την βρήκε στην Ισπανία όπου ο υδράργυρος πολύ νωρίς πήρε τα πάνω του και ο χειμώνας δεν έφερε βροχές. Ετσι ανέβηκε χωρίς καμιά προστασία, όπως το συνηθίζει, στο εικονιζόμενο κτίριο στην Βαρκελώνη για να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το κλίμα όπως ανέφερε, πριν τον συλλάβει όπως πάντα η αστυνομία. REUTERS/Albert Gea
Με πρόγραμμα
Ενωση έχουν οι σχοινοβάτες στην Δανία και οι δράσεις τους είναι ομαδικές και με ασφάλεια. Οπως αυτή που οργανώθηκε με μήκος 160 μέτρων πάνω από το λιμάνι της Κοπεγχάγης.
Κρατική φροντίδα
Διαφορετικής ανάπτυξης κουκουβάγιες (Asio otus) αλλά όλες μικρές σε ηλικία περιμένουν με απορία για τις ενέσεις τους. Το καταφύγιο Αγρίων Πουλιών Sukoro στην Ουγγαρία ιδρύθηκε το 1996 από τον χειρουργό κτηνίατρο Tamas Berkenyi και έκτοτε λειτουργεί αποκλειστικά με κρατικούς πόρους. Μόλις πέρισυ νοσηλεύτηκαν τουλάχιστον χίλια πτηνά με τα 600 από αυτά να γυρίζουν πίσω στην φύση, ενώ αυτά που δεν μπορούν να επιβιώσουν μένουν για πάντα στο καταφύγιο που είναι ανοιχτό στις επισκέψεις του κοινού με σκοπό την ενημέρωσή του για την άγρια ζωή. EPA/Tamas Vasvari
Στην χώρα μας στο παρελθόν έχει τύχει να χτίσουν πόρτες γραφείων καθηγητών ως διαμαρτυρία. Στην Βολιβία όμως έγινε το ανάποδο. Τρεις καθηγητές «έχτισαν» τους εαυτούς τους στα κεντρικά της ένωσής τους στην Λα Παζ και ξεκίνησαν σε αυτή την μικρή φυλακή, απεργία πείνας. Ο εικονιζόμενος Wilfredo Ajllahuanca και οι συνάδελφοί του, όλοι ηγετικά στελέχη της ένωσης, κατέφυγαν σε αυτή την λύση μετά από δύο μήνες διαμαρτυριών ζητώντας υψηλότερες δαπάνες για την παιδεία.
Μια άλλη άνοιξη
Σε όλο τον κόσμο έχουν απαθανατίσει οι φωτογράφοι τις ανθισμένες ιαπωνικές κερασιές. Μόνο που αυτή η φωτογραφία έρχεται από πάρκο στο Κίεβο και είναι η μόνη που οι κερασιές στολίζονται με αντιαρματικά κωλύματα.