Σπαραγγόσουπα λιτή και απέριττη, με κρέμα μουστάρδας

1 year ago 68
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Τώρα που τα σπαράγγια είναι στην εποχή τους βρίσκουμε νόστιμους τρόπους να τα απολαμβάνουμε. Εδώ τα πολτοποιούμε και τα κάνουμε σούπα, προσθέτοντας στο πιάτο μας μια «σαντιγί» από μουστάρδα και κρέμα γάλακτος.

Σπαραγγόσουπα λιτή και απέριττη, με κρέμα μουστάρδας

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Food styling: Tina Webb

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  4 μάτσα σπαράγγια, καθαρισμένα
  •  150 ml ελαιόλαδο
  •  χυμός από 1 λεμόνι (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρέμα μουστάρδας

  •  200 γρ. κρέμα γάλακτος
  •  2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.


Εγγραφείτε στο Newsletter

x

arrow-top

Read Original