Σπάει τη σιωπή της η Λιζ Τρας – Τι λέει για την παραίτησή της

1 year ago 57

«Βολές» κατά πάντων εξαπέλυσε η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, για τους λόγους που την οδήγησαν στην παραίτηση.

Μεταξύ άλλων, η Βρετανίδα πολιτικός κατηγόρησε την οικονομική «ορθοδοξία» στο υπουργείο Οικονομικών, ομάδες στο Συντηρητικό Κόμμα, αλλά και άλλες χώρες για τον εκτροχιασμό της πρωθυπουργίας της.

🔴 EXCLUSIVE: Liz Truss is breaking her silence as she blames a “powerful economic establishment” and her own Conservative Party for her downfall.

🔓 This front page story is currently free to read 👇

— The Telegraph (@Telegraph) February 4, 2023

Γράφοντας στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας «The Sunday Telegraph» για πρώτη φορά μετά την παραίτησή της, η Τρας επέμεινε ότι οι επιλογές που έκανε ήταν οι σωστές, υποστηρίζοντας ότι είχε πίστη στην οικονομική συνταγή της για τη Βρετανία, η οποία προέβλεπε μεταξύ άλλων τη μείωση των φόρων και την κατάργηση μερικών οικονομικών ρυθμίσεων.

Η πρωθυπουργική θητεία της Τρας διακόπηκε πρόωρα την προηγούμενη χρονιά, από τις πιέσεις που άσκησαν στο κόστος και στα επιτόκια δανεισμού, η έλλειψη χρηματοδότησης του μίνι προϋπολογισμού της, αλλά και οι μειώσεις φόρων, με συνέπεια, να κλονιστεί η συναλλαγματική ισοτιμία της αγγλικής λίρας και να τεθεί σε κίνδυνο η φήμη της Βρετανίας για την οικονομική σταθερότητά της.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Read Original