Σουτζουκάκια κρασάτα με αγριοκύμινο

1 year ago 72
Σουτζουκάκια κρασάτα με αγριοκύμινο

Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα σουτζουκάκια

  •  500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
  •  300 γρ. κιμάς χοιρινός, από σπάλα
  •  200 γρ. κιμάς αρνίσιος, από μπούτι
  •  20 γρ. σπόροι αγριοκύμινου (τους βρίσκουμε στα μπαχαράδικα ως καραγουέι)
  •  120 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  250 γρ. ψωμί, κατά προτίμηση μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε 300 ml Μαυροδάφνη και καλά στραγγισμένο
  •  1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη τα φύλλα και τα τρυφερά κλωνάρια από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  •  4-5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  20 ml ελαιόλαδο + αρκετό επιπλέον, για το τηγάνισμα
  •  αλεύρι για το αλεύρωμα

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Read Original