Υλικά
Μερίδες: 4
Για τα σουτζουκάκια
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
- 300 γρ. κιμάς χοιρινός, από σπάλα
- 200 γρ. κιμάς αρνίσιος, από μπούτι
- 20 γρ. σπόροι αγριοκύμινου (τους βρίσκουμε στα μπαχαράδικα ως καραγουέι)
- 120 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 250 γρ. ψωμί, κατά προτίμηση μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε 300 ml Μαυροδάφνη και καλά στραγγισμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη τα φύλλα και τα τρυφερά κλωνάρια από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 4-5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 20 ml ελαιόλαδο + αρκετό επιπλέον, για το τηγάνισμα
- αλεύρι για το αλεύρωμα