Ρολό κόκορα κρασάτο, γεμιστό με δαμάσκηνα

1 year ago 69
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή για κάθε ειδική περίσταση, για γενέθλια ή γιορτή και για το κυριακάτικο τραπέζι και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας

Ρολό κόκορα κρασάτο, γεμιστό με δαμάσκηνα

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Food styling: Tina Webb

Υλικά

Μερίδες: 8-10 για μπουφέ

  • 1 κόκορας περίπου 21⁄2 κιλά, ξεκοκαλισμένος, έτοιμος για ρολό
  • 500 γρ. ξερά δαμάσκηνα (προτιμότερο ξινά Σκοπέλου)
  • 750 ml (1 μπουκάλι) κόκκινο ξηρό κρασί (ιδανικά Αγιωργίτικο)
  • 1 κιλό ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
  • 1 μικρό ξύλο κανέλας
  • 120 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 90 ml ελαιόλαδο + λίγο για το άλειμμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο…

Read Original