Ρεβύθια με θυμάρι και λεμόνι

1 year ago 133
Ρεβύθια με θυμάρι και λεμόνι

Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου

Λιτός τίτλος, όσο λιτό και απλό είναι και το μαγείρεμα του φαγητού αυτού. Πρόκειται για μια απλή ρεβιθάδα, που τις περισσότερες φορές έπαιζε τον ρόλο του πρώτου πιάτου σε ένα καλό περγαμηνό γεύμα. Έχει όμως τη φροντίδα του, κυρίως το ξεφλούδισμα των ρεβυθιών μετά το μούλιασμά τους.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  500 γρ. ρεβύθια μεσαία ή μικρά, μουλιασμένα αποβραδίς σε χλιαρό νερό
  •  1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  •  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  •  χυμός από 1 λεμόνι
  •  1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι, τριμμένο (ή ρίγανη)
  •  αλάτι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Read Original