H έφεση που έχει ασκήσει η Εύα Καϊλή ζητώντας την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους, θα κριθεί την ερχόμενη Παρασκευή, στις 3 Μαρτίου.
Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεσή της στο Εφετείο Βρυξελλών – όπως και για τον Μαρκ Ταραμπέλα και, όπως όλα δείχνουν, οι δικαστικές αρχές του Βελγίου εξακολουθούν να θεωρούν πως η Εύα Καϊλή μπορεί να φύγει από τη χώρα, εάν αποφυλακιστεί, και φοβούνται απόπειρα αλλοίωσης στοιχείων ή επαφής με άλλους υπόπτους.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος της Εύας Καϊλή, φέρεται να υποστήριξε κατά την ακρόαση πως η πελάτισσά του δεν είναι σε θέση να φύγει από το Βέλγιο, επειδή είναι «γνωστή παντού» και «αμέσως θα καταλάβουν ποια είναι». Η Εύα Καϊλή φέρεται να εστίασε στο ανήλικο παιδί της, ενώ αναφέρθηκε και στο ρόλο που είχε η ίδια στην ΕΕ.
Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και «βραχιολάκι», μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου της 23ης Φεβρουαρίου.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο νέος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί, επέμενε πως η ευρωβουλευτής δεν πρόκειται εξαφανίσει στοιχεία αν αποφυλακιστεί υπό όρους.
«Νομίζω ότι η δικογραφία απαριθμεί 2.500 σελίδες, η έρευνα έχει προχωρήσει. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να εξαφανίσει. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που θα μπορούσε να τα εξαφανίσει», είχε πει ο κ. Μαρί. Σε ότι αφορά την πιθανή επικοινωνία της με άλλους «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης ή μάρτυρες, ο συνήγορος της κ. Καϊλή είχε σχολιάσει πως «αυτό θα μπορούσε να συμβεί εδώ και πολύ καιρό».
«Πρώτον, η κυρία Καϊλή έχει τηλέφωνο στο κελί της, όπως και οι άλλες κρατούμενες στη φυλακή. Εάν κάποια στιγμή θέλουν να συνομιλήσουν με άλλα άτομα (….) διαθέτει τηλέφωνο και μπορεί να το κάνει. Όμως δεν το έκανε ποτέ. Πρέπει να ξέρουμε ότι όλες οι τηλεφωνικές της συνομιλίες καταγράφονται και τις ακούει η αστυνομία. Πιστεύω ότι σήμερα, στην περίπτωση της δικογραφίας που μας αφορά, η κ. Καϊλή δεν θα έπρεπε να παραμένει κρατούμενη όλους αυτούς τους μήνες».
«Θα μπορούσε εύκολα, περιμένοντας μέχρι να γίνει η ακρόαση άλλων ανθρώπων, θα μπορούσε η κράτησή της να γίνει στο σπίτι της. Έτσι θα είχε την ευκαιρία να βλέπει το παιδί της κάθε μέρα. Πιστεύω ότι αυτό είναι σημαντικό. Πρόκειται για ένα παιδί που θα γίνει σύντομα δύο ετών».
Πηγή: ΕΡΤ
Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr