Πτώση Φάντομ: Το τελευταίο «αντίο» στον Στάθη Τσιτλακίδη

1 year ago 106
 Το τελευταίο «αντίο» στον Στάθη Τσιτλακίδη

Πηγή φωτογραφίας: makthes.gr

Στη θλίψη έχει βυθιστεί ο Γρανίτης Δράμας, όπου σήμερα συγγενείς και φίλοι λένε το τελευταίο «αντίο» στον σμηναγό Στάθη Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ.

Στις 12.00 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία. Οι γονείς του 31χρονου έφτασαν συντετριμμένοι στον ιερό ναό, ενώ η σύντροφός του κρατούσε μια κοινή τους φωτογραφία στα χέρια της.

 Το τελευταίο «αντίο» στον Στάθη Τσιτλακίδη-1

 Το τελευταίο «αντίο» στον Στάθη Τσιτλακίδη-2

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε ολόκληρη την περιοχή, ενώ από νωρίς το πρωί φτάνουν στην εκκλησία δεκάδες στεφάνια από συγγενείς, φίλους και τις στρατιωτικές αρχές.

 Το τελευταίο «αντίο» στον Στάθη Τσιτλακίδη-3

Η οικογένεια του άτυχου σμηναγού αποφάσισε να μοιράσει κουφέτα και λουλούδια σε όσους βρεθούν στην εξόδο ακολουθία για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Στάθη.

Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, τιμώντας τους δυο ήρωες αεροπόρους, τους απέδωσε τον ανώτατο βαθμό της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας, ονομάζοντάς τους Αντιπτεράρχους.

Στην εξόδιο ακολουθία του σμηναγού  Ευστάθιου Τσιτλακίδη, στον Γρανίτη Δράμας θα παραβρεθούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Η πρώτη πτήση των Phantom μετά το δυστύχημα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, την Τετάρτη, μια μέρα πριν την κηδεία του συγκυβερνήτη Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο διοικητής της 338 Μοίρας «Άρης» πέταξε ξανά με Φάντομ, μαζί με το ζευγάρι του.

Οι μηχανικοί της Αεροπορίας έχουν κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και έχουν ελέγξει όλα τα διαθέσιμα Φάντομ για να διαπιστωθεί αν υπάρχει τυχόν κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Read Original