Προγνωστικά Στοιχήματος: Goal/Goal στο Φάληρο, combo του 2.00 στην Τούμπα

1 year ago 57

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το Κύπελλο Ελλάδας Novibet.

Στο στοιχηματικό πρόγραμμα της ημέρας ξεχωρίζουν ασφαλώς οι τέσσερις πρώτοι προημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Υπενθυμίζεται ότι τα παιχνίδια είναι διπλά και δεν ισχύει πλέον ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Οι επαναληπτικές αναμετρήσεις έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην OPAP Arena η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Πανσερραϊκό και προφανώς είναι το απόλυτο φαβορί, με τον άσο να μην υπερβαίνει ούτε το 1.15 (17:30 Cosmote Sport 3HD, Live από το SPORT24). Η Ένωση βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και μετά την απρόσμενη ήττα στα Γιάννινα απάντησε με τρεις διαδοχικές νίκες, κόντρα σε Παναθηναϊκό, Κηφισιά και Παναιτωλικό. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει πλέον ρεκόρ 14-2-1 στα τελευταία 17 επίσημα παιχνίδια!

Για το αποψινό ματς, έμειναν εκτός αποστολής οι Βίντα, Μουκουντί, Σιμάνσκι, Σιντιμπέ και Γαλανόπουλος, ενώ ως γνωστόν απουσιάζουν σταθερά οι Μοχαμάντι, Γκατσίνοβιτς και Ελιάσον.

Όπως και να έχει, ο Αργεντινός τεχνικός είναι δεδομένο πως θα ανοίξει ξανά το ροτέισον, όπως έκανε και στον προηγούμενο γύρο με την Κηφισιά. Ακόμη κι έτσι βέβαια, υπάρχει ξεκάθαρη ποιοτική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ο Πανσερραϊκός του Παύλου Δερμιτζάκη, μπορεί να μετράει εννιά διαδοχικές νίκες και να είναι πρωτοπόρος στον 'Α Όμιλο της Betsson Super League 2, ωστόσο το παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια, κακά τα ψέματα, είναι περισσότερο μία ευκαιρία για συλλογή εμπειριών.

Ο Αλμέιδα, παρότι θα προστατεύσει αρκετούς από τους βασικούς του, έχει τη δυνατότητα να φέρει παίκτες από τον πάγκο όπως ο Τσούμπερ, ο Μάνταλος, ο Φερνάντες και ο Φαν Φέερτ, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ειδικά, ο Φερνάντες έχει ήδη μπει στις καρδιές των φίλων της Ένωσης με την εντυπωσιακή του τεχνική κατάρτιση και ίσως το σημερινό ματς αποδειχθεί μία καλή ευκαιρία για να ανοίξει λογαριασμό με τη νέα του ομάδα. Σε πολύ ενδιαφέρουσες τιμές το anytime του Ισπανού μεσοεπιθετικού, φτάνουν μέχρι το 3.50.

Όποιος θέλει να το... τραβήξει λίγο παραπάνω μπορεί παράλληλα να ζητήσει και την καθαρή νίκη της ΑΕΚ για να χτίσει ένα Bet Builder σε απόδοση 5.50. Υπενθυμίζεται, ότι η ΑΕΚ στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε με δύο νίκες την πρωτοπόρο του άλλου ομίλου της Betsson Super League 2, Κηφισιά, χωρίς να δεχθεί γκολ.

Ολυμπιακός - Αρης

Λίγο αργότερα, τα φώτα θα μεταφερθούν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", εκεί όπου ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Άρη (19:00 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24). Οι δύο ομάδες έπαιξαν ξανά την Κυριακή στο ίδιο γήπεδο, για το πρωτάθλημα, με τους "ερυθρόλευκους" να κερδίζουν 1-0, χάρη σε γκολ του Γιώργου Μασούρα.

Ο Ολυμπιακός έχει βελτιώσει κατακόρυφα την παραγωγικότητά του μετά τη διακοπή του Μουντιάλ και σε επτά επίσημα παιχνίδια έχει απολογισμό 5-2-0 με 20 γκολ ενεργητικό. Είναι χαρακτηριστικό, πως στα έξι ματς πριν από αυτό με τον Άρη, η ομάδα του Μίτσελ σκόραρε σε όλα τουλάχιστον από δύο τέρματα.

Σε ό,τι αφορά στην αποψινή αναμέτρηση, ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές, δίνοντας φανέλα βασικού σε παίκτες, που το τελευταίο διάστημα θεωρούνται αναπληρωματικοί, αλλά βρίσκονται στα πλάνα και στο ενεργό ροτέισον της ομάδας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Ελ Αραμπί, ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο Ρέτσος, ο Βρουσάι, ο Σαμασέκου, ο Μπουχαλάκης, ο Κασάμι και ο Τζολάκης. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε, ότι ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την Κυριακή τη δύσκολη έξοδο στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα, επομένως ο Μίτσελ είναι υποχρεωμένος να διαχειριστεί το σημερινό ματς με τον Άρη και το επόμενο με τους Περιστεριώτες ως πακέτο.

Στον αντίποδα, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η σεζόν του Άρη στο πρωτάθλημα, το κύπελλο αυτόματα αποκτάει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι ο μεγάλος στόχος των “κίτρινων” από εδώ και πέρα είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, προκειμένου ο σύλλογος να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλου μετά από 53 χρόνια.

Σε αντίθεση με τον Μίτσελ, ο Άλαν Πάρντιου δεν αναμένεται να κάνει πολλές αλλαγές στο αρχικό του σχήμα. Μία πιθανότατα θα γίνει αναγκαστικά, καθώς ο Νταμπό τραυματίστηκε την Κυριακή. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να πάει στη μέσα γραμμή ο Ματέο Γκαρσία και να παίξει στα άκρα ένας εκ των Καμάτσο ή Ιτούρμπε. Ο πρώτος δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί και ως "ψεύτικο" εννιάρι αντί του Γκρέι, ο οποίος δεν αναδεικνύεται σε παιχνίδι μετάβασης. Σε ό,τι αφορά στον Πάλμα, το πιο πιθανό είναι πως θα έρθει ξανά από τον πάγκο, όπως στο παιχνίδι του πρωταθλήματος.

Είναι αλήθεια, πως ο Άρης στα τελευταία δύο εκτός έδρας ματς, στην Τούμπα και στο Φάληρο, δεν κατάφερε να σκοράρει, μένοντας αρκετά χαμηλά σε επίπεδο δημιουργίας και φάσεων. Το κύπελλο όμως είναι μία εντελώς διαφορετική υπόθεση και για τον Άρη η αποψινή αναμέτρηση εκ των πραγμάτων έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν μας ότι στις τελευταίες 17 συναντήσεις του Ολυμπιακού με τον Αρη, ανεξαρτήτως διοργάνωσης και έδρας, έχει επαληθευτεί το Goal/Goal 13 φορές, μπορούμε να πάμε με το αμφίσκορο σε καλοπληρωμένες τιμές, στο 2.20.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Το αποψινό πρόγραμμα κλείνει με το πρώτο ματς από την "τριλογία" του ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, που θα δούμε μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας (20:30 Cosmote Sport 1HD, Live από το SPORT24). Οι δύο ομάδες, πέρα από το Κύπελλο Ελλάδας Novibet, θα αναμετρηθούν την Κυριακή και για το πρωτάθλημα, στη Λεωφόρο.

Ο Δικέφαλος του Βορρά είναι αήττητος δέκα σερί ματς (8-2-0) μετά την ήττα στην OPAP Arena, ωστόσο το 0-0 με τον ΟΦΗ στην Τούμπα, του έκοψε τη φόρα. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα επιχειρήσει να ανασυνταχθεί καθώς στα τρία διαδοχικά παιχνίδια με τους πράσινους ίσως κριθεί όλη η σεζόν για τον ΠΑΟΚ.

Αφενός το κύπελλο είναι βασικός στόχος για τους Θεσσαλονικείς, αφετέρου το πρώτο από τα δύο ντέρμπι της Λεωφόρου ίσως δείξει οριστικά αν ο ΠΑΟΚ μπορεί τελικά να θεωρείται ισότιμος διεκδικητής του τίτλου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους Φελίπε Σοάρες, Λύρατζη, Τσαούση, Κούρτιτς, Μουργκ και Ελ Καντουρί, όμως θα έχει για πρώτη φορά στη διάθεσή του τον νεοαποκτηθέντα Τάισον και ως εκ τούτου δεν αποκλείεται ο Βραζιλιάνος άσος να κάνει το ντεμπούτο του, έστω ως αλλαγή για λίγα λεπτά.

Από εκεί και πέρα, επιστρέφει ο Μπίσεσβαρ για να δώσει μία έξτρα λύση, ενώ σε σύγκριση με τον αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ θέση τους χαφ διεκδικεί ο Τιάγκο Ντάντας.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα αδιαφορήσει για το κύπελλο. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ο νικητής από το συγκεκριμένο ζευγάρι θα παίξει στα ημιτελικά με τον νικητή του Λαμία – Απόλλων Παραλιμνίου, άρα έχει σοβαρές πιθανότητες να προχωρήσει ως τον τελικό.

Σε σχέση με τη δραματική νίκη στα Γιάννινα, με γκολ-πέναλτι του Σπόραρ στις καθυστερήσεις επιστρέφει ο Τσέριν, που ήταν τιμωρημένος. Αντίθετα, παραμένει εκτός ο Μάγκνουσον και δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο νεοφερμένος Κλαϊνχάισλερ. Επίσης, είναι γνωστή η απουσία του μακροχρόνια τραυματία Αϊτόρ, που είχε σημειώσει και τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού στη νίκη επί του ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, με ανατροπή,στον πρώτο γύρο της Super League.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πιθανότατα θα φρεσκάρει την ενδεκάδα του. Ο Τσέριν είναι δεδομένο ότι θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα, πλαισιώνοντας τον Κουρμπέλη, ο οποίος θα λείψει από το επόμενο ματς λόγω τιμωρίας. Στον άσο θα παίξει ο Λοντίγκιν, όπως σε όλα τα ματς του κυπέλλου. Στους μπακ, ο Κώτσιρας διεκδικεί τη θέση του Βαγιαννίδη και ο Πούχατς αυτή του Χουάνκαρ. Στους χαφ ίσως ο Τσοκάι προσφέρει ανάσες στον Ρούμπεν Πέρεθ, ενώ δίλημμα υπάρχει και στην κορυφή της επίθεσης μεταξύ Ιωαννίδη και Σπόραρ.

Στοιχηματικά, οι εταιρίες δίνουν το προβάδισμα στην έδρα, με τον άσο σε τιμές λίγο πάνω από το 2.10 και το διπλό αουτσάιντερ του 3.70. Ο ΠΑΟΚ έχει εξαιρετική παράδοση τα τελευταία χρόνια στο κύπελλο. Από το 2016/17 έφτασε πέντε φορές στον τελικό και κατέκτησε το τρόπαιο τις τέσσερις. Επίσης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ρεκόρ 20-6-3 στο κύπελλο ως τεχνικός του Δικεφάλου του Βορρά.

Στη λογική ότι για καμία ομάδα δεν είναι εύκολο να βγάλει δύο κολλητά διπλά στην Τούμπα, μπορούμε να πάμε προς το 1Χ. Ούτως ή άλλως, το πιθανότερο είναι πως στο πρώτο ματς οι δύο αντίπαλοι δεν θα πάρουν σημαντικά ρίσκα και μάλλον θα αφήσουν ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει των δύο αναμετρήσεων τους στη Λεωφόρο. Εξάλλου, ο Παναθηναϊκός μετράει έξι σερί Under 2,5 και 17/22 από το ξεκίνημα της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Το combo 1Χ και Under 2,5 μας επιστρέφει απόδοση διπλασιασμού.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • ΑΕΚ – Πανσερραϊκός: 1 & Νο/Goal & Φερνάντες Anytime (απόδοση 5.50), 17:30
  • Ολυμπιακός – Άρης: Goal/Goal (απόδοση 2.20), 19:00
  • ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: 1Χ & Under 2,5 (απόδοση 2.00), 20:30
Read Original