Προγνωστικά EuroLeague: Ώρα να μιλήσει ο πληγωμένος εγωισμός

1 year ago 73

ΑΝΕΣΤΗΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ 05.01.2023 | 13:59

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την κρίσιμη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στο Μόναχο με την Μπάγερν.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε το 2022 με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Γνώρισε μία πολύ βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, συμπλήρωσε 10 διαδοχικά ματς χωρίς νίκη απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, το κυριότερο όμως είναι, πως προβλημάτισε έντονα με την αγωνιστική του συμπεριφορά.

Σε ένα ματς, που ο Ολυμπιακός δεν είχε στο παρκέ τον κορυφαίο του παίκτη, δέχθηκε 95 πόντους κι έχασε κατά κράτος σχεδόν όλες τις μάχες στο ζωγραφιστό, αφού το δίδυμο των "ερυθρόλευκων" ψηλών, Φαλ και Μπολομπόι, πρόσφεραν μαζί 30 πόντους και 15 ριμπάουντ! Την ίδια στιγμή, στην άλλη πλευρά του παρκέ, το επιθετικό πλάνο εξαντλήθηκε ουσιαστικά στα iso του Μπέικον, ο οποίος πέτυχε 30 πόντους, εκτελώντας 20 σουτ, δηλαδή το 1/3 των συνολικών προσπαθειών που έκανε ο Παναθηναϊκός.

Αμέσως μετά το ντέρμπι, ακολούθησε όπως αναμένονταν η αντίδραση του ιδιοκτήτη, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος είχε σύσκεψη με τον Ντέγιαν Ράντονιτς. Από τη συνάντηση των δύο ανδρών προέκυψε ότι ο Σέρβος τεχνικός συνεχίζει να απολαμβάνει την απόλυτη στήριξη της διοίκησης. Μάλιστα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατέστησε σαφές πως δίνει τη δυνατότητα στον Ράντονιτς να διαχειριστεί όπως επιθυμεί ο ίδιος το ρόστερ, είτε αυτό σημαίνει μεταγραφική ενίσχυση, είτε αποχωρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, για τον Παναθηναϊκό και τον Ράντονιτς προσωπικά είναι απαραίτητο απόψε το "τριφύλλι" να βγάλει αντίδραση κόντρα στη θαμπή Μπάγερν (21:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Η περηφάνια των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης τσαλακώθηκε την περασμένη Παρασκευή, επομένως είναι απαραίτητο η ομάδα να επικαλεστεί τον πληγωμένο της εγωισμό για να δώσει άμεσα απαντήσεις και το κυριότερο να κερδίσει χρόνο ηρεμίας.

 Ο Μότλι, ο Έβανς και το μομέντουμ της Παρτίζαν

Προγνωστικά EuroLeague

Υπενθυμίζεται, ότι ο Παναθηναϊκός ήταν στο 6-6 και άρχιζε σταδιακά να πιστεύει ότι μπορεί να κυνηγήσει την οκτάδα. Έκτοτε όμως, ήρθαν τέσσερις απανωτές ήττες (Βαλένθια, Μπαρτσελόνα, Εφές, Ολυμπιακός), που προσγείωσαν ανώμαλα τους πράσινους. Τώρα, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς οφείλει να χτίσει από την αρχή και ασφαλώς είναι κομβικό να κερδίσει απόψε στο Μόναχο, καθώς ακολουθεί κρίσιμη διαβολοβδομάδα με εντός έδρας ματς κόντρα σε Φενέρ και Μακάμπι.

Η Μπάγερν είναι από τις λίγες ομάδες στη φετινή EuroLeague, που δεν δείχνουν ικανές να κυνηγήσουν την είσοδό τους στα πλέι οφ. Μετά από 16 αγωνιστικές έχει μόνο πέντε νίκες και αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό επιθετικό πρόβλημα (74,5 πόντοι κατά μέσο όρο). Την προηγούμενη εβδομάδα έβαλε μόλις 77 πόντους στη χειρότερη άμυνα της διοργάνωσης, την Παρτίζαν, ενώ πριν δύο αγωνιστικές έμεινε στους 67 απέναντι στη Ζάλγκιρις.

Ο Αντρέα Τρινκέρι έχει έναν μαγικό τρόπο να ανεβάζει επίπεδο τα ρόστερ που διαχειρίζεται, όμως μετά από μία τριετία στον βαυαρικό πάγκο, φαίνεται πως η ικανότητά του αυτή δεν αρκεί για να βγάλει ξανά στον αφρό την Μπάγερν, όπως έκανε πέρυσι και πρόπερσι, που την οδήγησε στα πλέι οφ, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά.

Συν τοις άλλοις, ο Ιταλός κόουτς έχει να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες, αφού είναι εκτός τόσο ο εξαιρετικός σουτέρ Αντρέας Ομπστ, όσο και ο ηγετικός φόργουορντ Βλάντιμιρ Λούτσιτς. Γενικά, η Μπάγερν έχει χάσει τον ορθολογισμό της και έχει φτάσει πλέον να στηρίζεται στα τρίποντα του Οθέλο Χάντερ επιθετικά.

Για τον Παναθηναϊκό, μετά το στραπάτσο στο αιώνιο ντέρμπι, είναι καλό που αγωνίζεται εκτός έδρας και δεν θα έχει να διαχειριστεί και την πίεση της εξέδρας. Παρότι λοιπόν, οι πράσινοι έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους για να φτιάξουν ένα ομοιογενές σύνολο, ως ρόστερ και ως ταλέντο υπερέχουν της Μπάγερν, επομένως το διπλό σε τιμές αουτσάιντερ, στο 2.20 έχει στοιχηματική αξία. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι πριν τις βαριές ήττες από Ολυμπιακό και Εφές, ήταν μαχητικός στη Βαρκελώνη, μπορούσε να κερδίσει στη Βαλένθια και έβγαλε διπλό στο Κάουνας, που είναι φέτος από τις πιο δύσκολες έδρες.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπάγερν – Παναθηναϊκός: 2 (απόδοση 2.20), 21:30
Read Original