Premier League: Η Μπράιτον υπέταξε την Τσέλσι με σούπερ εμφάνιση στο Λονδίνο, παραμένει στα σχοινιά η Έβερτον

1 year ago 47
PREMIER LEAGUE

ΘΩΜΑΣ ΤΖΟΥΒΑΡΑΣ 15.04.2023 | 18:59

Οι παίκτες της Μπράιτον πανηγυρίζουν το τέρμα του Γουέλμπεκ Οι παίκτες της Μπράιτον πανηγυρίζουν το τέρμα του Γουέλμπεκ @ 2023 KIRSTY WIGGLESWORTH / AP IMAGES

Η Μπράιτον πέτυχε την πρώτη νίκη της στο Στάμφορντ Μπριτζ, επικρατώντας 2-1 της Τσέλσι σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο. Γουέλμπεκ και Ενσίσο οι "δήμιοι" για την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ. Η Φούλαμ νίκησε την Έβερτον 3-1 στο Γκούντισον Παρκ και την κράτησε χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Η Τσέλσι έμεινε μακριά από το τρίποντο για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι στην Premier League, καθώς ηττήθηκε 1-2 από την Μπράιτον στο Στάμφορντ Μπριτζ. Οι γλάροι ήταν αυτοί που είχαν τις περισσότερες τελικές για να φύγουν με το διπλό, ήταν ανώτεροι και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς.

Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ προηγήθηκε με ένα τυχερό γκολ του Κόνορ Γκάλαχερ στο 13ο λεπτό, καθώς έπειτα από ωραία κίνηση του Μούντρικ στον άξονα έκανε το σουτ εκτός περιοχής και ο Ντανκ με κόντρα άλλαξε την πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε στα δίχτυα. Οι γλάροι πίεσαν και βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Γουέλμπεκ στο 42' με παλικαρίσια κεφαλιά ανάμεσα σε Φοφανά και Τσαλόμπα έπειτα από γέμισμα του Πασκάλ Γκρος.

Οι παίκτες του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι συνέχισαν να απειλούν στο δεύτερο μέρος και να είναι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ενσίσο προειδοποίησε με την οβίδα του που τράνταξε το δοκάρι και στο 70ο λεπτό με ένα απίθανο σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κέπα. Η Τσέλσι προσπάθησε να πάρει κάτι από το ματς, όμως η Μπράιτον αμύνθηκε σωστά και κράτησε το υπέρ της προβάδισμα στο σκορ.

Στα άλλα παιχνίδια, η Φούλαμ πέρασε από το Γκούντισον Παρκ με 3-1 και κράτησε την Έβερτον κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Νίκη ανάσα με δύο γκολ του Έζε πέτυχε και η Κρίσταλ Πάλας στην έδρα της ουραγού Σαουθάμπτον, με τους αγίους να βρίσκονται πλέον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Η Γουλβς επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 2-0 της Μπρέντφορντ. Ο Ντιέγκο Κόστα είχε να σκοράρει 2.168 μέρες, ωστόσο το πέτυχε στο Μολινό ανοίγοντας το σκορ για τους "λύκους", με τον Νοτιοκορεάτη Χουάνγκ Χι - Τσαν να διαμορφώνει το τελικό σκορ για τους "αγίους".

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής:

  • Άστον Βίλα - Νιούκαστλ 3-0 (11΄Ράμσεϊ, 64', 83' Γουότκινς)
  • Σαουθάμπτον - Κρίσταλ Πάλας 0-2 (54, 68' Έζε)
  • Έβερτον - Φούλαμ 1-3 (35' ΜακΝίλ - 22' Ριντ, 51' Γουίλσον, 68' Τζέιμς)
  • Τότεναμ - Μπόρνμουθ - το ματς ξεκίνησε με καθυστέρηση
  • Γουλβς - Μπρέντφορντ 2-0 (27' Κόστα, 69' Τσαν)
  • Τσέλσι - Μπράιτον 1-2 (13' Γκάλαχερ - 42' Γουέλμπεκ, 70' Ενσίσο)
  • 15/4 19:30 Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ
  • 16/4 16:00 Γουέστ Χαμ - Άρσεναλ
  • 16/4 18:30 Νότιγχαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  • 17/4 22:00 Λιντς - Λίβερπουλ
Read Original