Πώς ξεχωρίζουμε τα καλά σαλάμια;

1 year ago 72
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε το αγαπημένο μας αλλαντικό, πώς το σερβίρουμε σωστά και πώς το αξιοποιούμε στα φαγητά

Πώς ξεχωρίζουμε τα καλά σαλάμια;

Φωτογραφία: Shutterstock

Από τη μυρωδιά

Το καλό σαλάμι έχει απαλή μυρωδιά νωπού κρέατος. Αρκεί να μυρίσουμε ένα βιομηχανικό σαλάμι για να καταλάβουμε τη διαφορά.

Από το πόσο ώριμα είναι

Οσο πιο σκούρο το χρώμα τους και όσο πιο σκληρά είναι όταν τα πιέζουμε, τόσο πιο ώριμα και γευστικά είναι. Προτιμάμε όσα δεν είναι συσκευασμένα σε πλαστική συσκευασία σε κενό αέρος. Ακόμα και στα σούπερ μάρκετ, μπορούμε να βρούμε σαλάμια από την ίδια εταιρεία, άλλα συσκευασμένα (στα self-service ψυγεία) και άλλα χωρίς συσκευασία, χύμα στον πάγκο κοπής αλλαντικών.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.

Read Original