Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN σε Android συσκευή;

1 year ago 192

Digital Fortress

11 Φεβρουαρίου 2023, 12:00

Είστε έτοιμοι να επωφεληθείτε από τα οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει ένα VPN στο Android κινητό σας; Με μια πληθώρα υπηρεσιών VPΝ εκεί έξω, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε μία που ταιριάζει απόλυτα σε εσάς. Ευτυχώς, είναι όλες αρκετά απλές! Δείτε πώς να ξεκινήσετε.

Android VPN

Τι είναι ένα VPN και πώς λειτουργεί σε μια Android συσκευή;

Ας ξεκινήσουμε συζητώντας τι συμβαίνει όταν επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε ένα Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο – Virtual Private Network (VPΝ).

Δείτε επίσης: Synology: Διορθώνει σημαντική ευπάθεια σε VPΝ router

Ένα VPN κρυπτογραφεί το internet traffic της συσκευής σας και το στέλνει μέσω ενός υπολογιστή (server) που βρίσκεται κάπου αλλού. Είναι σαν να χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο σε αυτήν την απομακρυσμένη συσκευή, αντί για τη δική σας. Αυτό σας επιτρέπει να κρύψετε την ταυτότητά σας και φαίνεται σαν να περιηγείστε στο διαδίκτυο από κάπου αλλού, από κάποιο μέρος στο οποίο δεν βρίσκεστε αυτή τη στιγμή. Ευτυχώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε VPN και στο Android τηλέφωνό σας και αν το κάνετε αυτό, όλο το traffic από όλες τις εφαρμογές στη συσκευή σας, συμπεριλαμβανομένου του Chrome και άλλων προγραμμάτων περιήγησης, θα αποστέλλεται μέσω του VPN tunnel. Έτσι, η περιήγηση είναι ιδιωτική.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καταιγιστικές εξελίξεις για τον Alexander Vinnik

SecNewsTV 1 Αυγούστου, 7:56 πμ

12o Infocom Security 2022 - Παρουσιάσεις και συνεντεύξεις

SecNewsTV 7 Ιουλίου, 10:27 μμ

Ζωη Κωνσταντοπούλου: Εξελίξεις στο ΣΤΕ για τον Mr Bitcoin

SecNewsTV 18 Μαΐου, 1:06 μμ

Giannis Andreou LIVE : Crypto, NFT, Metaverse προβλέψεις

SecNewsTV 3 Μαρτίου, 12:57 πμ

LIVE: GoldDigger credential detection & PinataHub platform

SecNewsTV 29 Ιανουαρίου, 1:24 πμ

LIVE : SocialTruth project - Το σύστημα εντοπισμού fake news

SecNewsTV 1 Οκτωβρίου, 12:54 πμ

Πέρα από την ασφαλή περιήγηση, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN στην Android συσκευή σας (και όχι μόνο). Τα VPΝ χρησιμοποιούνται συχνά για την παράκαμψη γεωγραφικών περιορισμών. Για παράδειγμα, αν μια ταινία στο Netflix δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPΝ για να την παρακολουθήσετε. Εγκαθιστώντας το VPN, θα μεταφερθείτε εικονικά σε διαφορετική τοποθεσία και η δραστηριότητά σας στο Διαδίκτυο θα είναι κρυφή από τον πάροχο διαδικτύου σας.

VPN για Android

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές VPN για Android και αυτό ίσως σας δυσκολέψει στην επιλογή της κατάλληλης εφαρμογής.

Δείτε επίσης: Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα VPΝ για το Netflix

Πώς να ρυθμίσετε ένα VPN στο Android

Κάθε εφαρμογή VPN λειτουργεί προφανώς λίγο διαφορετικά, αλλά η ιδέα είναι πάντα η ίδια. Μια από τις καλύτερες υπηρεσίες VPΝ για Android συσκευές είναι το Hide.me. Επομένως, θα δούμε πώς λειτουργεί αυτό το VPΝ.

Γενικά, το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνετε με τις περισσότερες υπηρεσίες VPN είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να επιλέξετε ένα πρόγραμμα. Στην περίπτωση του Hide.me, υπάρχει δυνατότητα χρήσης ενός δωρεάν προγράμματος χωρίς τη δημιουργία λογαριασμού.

Στη συνέχεια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί “Enable VPN” για να αρχίσει να λειτουργεί.

Θα κληθείτε να παραχωρήσετε στο VPN άδεια για την παρακολούθηση του network traffic σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μόνο αξιόπιστες υπηρεσίες VPN. Πατήστε “OK” για να συνεχίσετε.

Μπορείτε να δείτε την τοποθεσία στο κάτω μέρος της οθόνης. Η καρτέλα “Location” σάς επιτρέπει να μετακινηθείτε σε διαφορετικές χώρες.

Σημείωση: Όταν εκτελείται ένα VPN σε συσκευή Android, εμφανίζεται ένα εικονίδιο κλειδιού στη γραμμή κατάστασης, στο πάνω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου σας.

Δείτε επίσης: Ελέγξτε την ταχύτητα του VPΝ σας και βελτιώστε την

Όπως είπαμε και παραπάνω, κάθε εφαρμογή VPΝ λειτουργεί λίγο διαφορετικά, αλλά αυτή είναι η γενική ιδέα. Δημιουργείτε ένα λογαριασμό, επιλέγετε μια τοποθεσία και εκτελείτε το VPN.

Πώς να απενεργοποιήσετε το VPN στο Android;

Η απενεργοποίηση ενός VPN στο Android είναι εξαιρετικά εύκολη (όπως και η ενεργοποίησή του). Ανοίξτε την εφαρμογή VPΝ που χρησιμοποιείτε και πατήστε το κουμπί “Disable VPΝ” (ή κάτι παρόμοιο, ανάλογα με την εφαρμογή).

Η χρήση ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN) στη συσκευή σας Android είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο και ταυτόχρονα να απολαμβάνετε απεριόριστη πρόσβαση σε περιεχόμενο από όλο τον κόσμο. Ένα καλό VPN θα παρέχει ισχυρά πρωτόκολλα κρυπτογράφησης που θα διατηρήσουν όλα τα δεδομένα σας ασφαλή και ανώνυμα, ενώ παράλληλα θα σας δώσει πρόσβαση σε ιστότοπους που διαφορετικά θα μπορούσαν να είναι αποκλεισμένοι λόγω νόμων λογοκρισίας ή γεωγραφικών περιορισμών σε ορισμένες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: www.howtogeek.com

Digital Fortress

Read Original