Πίτσα με σύγκλινο Μάνης και αυγά

1 year ago 79
Πίτσα με σύγκλινο Μάνης και αυγά

Φωτ. gastronomos.gr/ Jessica Morfis

Διαδικασία

Ζύμη

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ξηρή μαγιά, χλιαρό νερό και την ζάχαρη.
  2. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 15 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το αλεύρι καλαμποκιού, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και ελαστικό ζυμάρι.
  5. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  6. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλά μας, με απαλές κυκλικές κινήσεις, σε έναν λεπτό δίσκο διαμέτρου περίπου 36 – 38 εκ. και πάχους περίπου 2 – 3 χλστ.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

Read Original