Πατάτες φούρνου άλαδες με ταχινολέμονο

1 year ago 55
Πατάτες φούρνου άλαδες με ταχινολέμονο

Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου

Τις ημέρες της νηστείας, αυτές οι πατάτες είναι το κυρίως γεύμα των μοναχών της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά. Το μυστικό της συνταγής είναι το ταχινολέμονο που προστίθεται στο τέλος, μετά το ψήσιμο, αλλά και κάτι ακόμα: οι πατέρες προτείνουν να ψήσουμε το φαγητό όπως είναι μέσα στο ταψί, κατά το ήμισυ πάνω στο μάτι της κουζίνας, και να το τελειώσουμε στον φούρνο. Οι πατάτες δεν παίρνουν χρώμα, αλλά βγαίνουν τρυφερές και μελωμένες. Εκτός από κυρίως γεύμα νηστίσιμο, είναι και θαυμάσιο συνοδευτικό για ψάρι, θαλασσινά ή κρέας.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  1.500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  •  2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  1/2 κεφάλι σκόρδο, χωρισμένο στις σκελίδες του, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  •  1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  •  3 κουτ. σούπας ταχίνι
  •  χυμός από 2-3 λάιμ (ή λεμόνια)
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο.


arrow-top

Read Original